有冇醫生或者試用緊嘅癌症藥可以救下佢,唔想佢死。

112 回覆
323 Like 18 Dislike
安樂…. 冇咁辛苦
慷他人之慨
我有朋友都係未期 原本醫生話半年命

用咗免疫治療 生存咗2年幾 但4萬一劑 三星期要做一次但醫生話要一直做落去 依世都唔可以停
識一個=大把
倖存者偏差
我幾時話我識好多個我係話大把末期癌有得醫,你文盲?
自己google下啦傻閪,大把末期醫得返既例子呀
你就真係鳩up
你班鍵盤戰士開口埋口就話末期一定無得醫,隨口up冼鳩人你地真係開心咩
一向未期都唔係代表5年存活率係零

實有人可以生存到,除非你真係一d極惡的cancer,但係個數字唔高得去邊咁解之嘛。

同埋咩叫做“醫”先?
如果講緊cure ,咁cancer真係好少可以好返曬。
岩呀,我由頭到尾都係屌鳩果d第一句就話末期無得醫果班柒頭
有個別成功例子 你就走出黎同人講「基本上除左末期胰臟癌,其他末期而家全部都有得醫斷尾」

咩叫全部都有得醫斷尾??
你有冇諗過如果真係有末期病人家屬睇到你呢句野 比假希望佢地 到頭來發現根本醫唔好有幾撚慘?
你呢啲就真係隨口up跣鳩人唔洗負責任
睇黎你真係文盲,我無講過一定醫得好,我只係話有得醫
哦 你啱
全部都有得醫 不過醫唔好啫
香港果隻要補打

日本果隻自體培植 比較好?
其實佢冇鳩噏

日本嗰隻自體免疫治療 基本上已經同癌症say 左gd bye
你都未死
已經照直Copy and paste你句「其他末期而家全部都有得醫斷尾」
有冇試過斷食
肯定唔係,突起咗成年撳落去或者踩落地會痛, 突起物有黑點
而家幾十蚊沖一個月涼搞掂,平滑返曬

你試下search下 敘利亞古梘。
真三千幾年前工藝制成。
應該講共存,變咗一啲好似高血壓糖尿病咁嘅長期病。
肝痛 < 呢d位好少會痛吧
都係一d d cases.....

好多時以前醫返好(imaging 來講),但係根本可能有micromet. 睇唔到。

你過返十年八戴又爆返曬出來。

尤其是ca breast 好多都係咁
咁實有得醫架。

未期都可以做chemo. / palliative chemo/RT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞