有冇醫生或者試用緊嘅癌症藥可以救下佢,唔想佢死。

112 回覆
323 Like 18 Dislike
CAR-T 好似唔係醫到實體瘤。依家有隻CAR-M醫實體瘤不過要係HER2瘤,仲只係做緊phase 1研究。
德國mRNA可能有用。
好人一生平安
願你安好
錢對香港人唔係問題關佢咩事即係又要人捐?
Steve jobs好早發現有
佢自己要自然療法
背後咁多利益關係 就算有都唔會輕易普及化
大快活廣告,拎住隻狗嗰個?
祝福佢可以每日過得舒服啲
感覺佢真係幾好嘅人
我都想有呢啲朋友
佢身邊有最重要嘅人陪佢
希望佢冇遺憾
你嗰啲叫皮膚乾燥
要睇好多野 例如癌細胞種類 病人年齡 病灶位置 可以差好遠
Steve jobs 係胰臟癌

腦癌係拜登大仔
呢啲quackery 真係害死唔少人
上面唔識野啲人就咪撚鳩up啦
而家大把末期癌都有得醫,醫唔返既大數都係年紀太大承受唔到治療過程,而唔係你地口中末期無得醫。唔識既人見你地咁講唔去醫你地真係害撚死人
康復唔到就早啲離開,末癌真係好辛苦
希望唔好太辛苦咁走
其實未必真係無,只係無係香港招人做臨床。不過臨床入組其實都揀人,好多臨床都未必肯俾末期患者入組就真,怕整爛個OS。
「相比起一個永遠正面的人,也許這社會更需要一個接受軟弱但繼續前行的人。」

真心想學野
有得醫既意思係真係醫好斷尾定係延長存活時間?
大把末期癌有得醫,有無幾個例子?
基本上除左末期胰臟癌,其他末期而家全部都有得醫斷尾,只係未必全部可以係香港醫
6年前我識一個肝癌末期,4X歲,係香港睇左幾個都話佢已經無得醫,直至睇到一個醫生叫佢試下去美國醫,結果佢真係去美國用免疫治療+新藥醫好左,前後洗左300幾萬,而家仲健在
根本好多人仲停留係廿幾年前以為癌症末期無得醫,成日上網鳩up,6年前都有得醫,而家更加大機會醫返好,但貴亦都係事實
基本上除左末期胰臟癌,其他末期而家全部都有得醫斷尾,只係未必全部可以係香港醫
6年前我識一個肝癌末期,4X歲,係香港睇左幾個都話佢已經無得醫,直至睇到一個醫生叫佢試下去美國醫,結果佢真係去美國用免疫治療+新藥醫好左,前後洗左300幾萬,而家仲健在
根本好多人仲停留係廿幾年前以為癌症末期無得醫,成日上網鳩up,6年前都有得醫,而家更加大機會醫返好,但貴亦都係事實
就算有得醫
香港都唔會有嗰種技術
都要好好彩基因match到先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞