THE IDOLM@STER綜合討論區[116]製作人應該誠實面對自己的想法

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
依家d聲優真係背負好多野

有時估佢一日行程, 都唔知點plan, 要拍magazine, interview, 生放, live, event, 配音, 練歌, 練舞,

可以睇N年前內田真禮上電視個個節目 佢好似講過
http://honeycontrast.jp/blog/?p=1015

喊能左 希望有睇既都可以細心睇下原田既心思

求解

第二段講自己係あずさP?
好鐘意聴梓既歌
入左CG之後
作為聲優.(作為P)喜愛呢份工作 享受工作 熱愛工作
熱愛唱歌
熱愛上台表演

之後兩段就如之前咁......

兩年前本來可以以愛梨身份上台演出
結果入左廠 病下病下又一日
獨自係病房 連朋友同後輩都見唔到?
毎日既發高燒+痛(+心痛)既日子難以言喻

兩年之後
終於到5th

醫生話原田可以普通地跳舞 但係過激DANCE禁止

對原田黎講 當然係無可能 因為要工作同有5thLive
為左追上進度
咁就出事了.....
勞碌工作+排舞....結果舊患又傷左....

同STAFF傾完之後
決定參加LIVE
但係其實内心好忐忑不安
好怕係舞台上郁唔到
求下自己身體聽話D(睇原文有感覺D)↓↓
(お願いだから、私の身体、言う事きいて。
祈る気持ちで、自分の身体に語りかけました。)

係上台之前,我一直係到諗

"一路以來(一直一直)
我都係為了站係呢個台上
作為十時愛梨
我一定要做得最好"
http://honeycontrast.jp/blog/?p=1015

喊能左 希望有睇既都可以細心睇下原田既心思

求解

第二段講自己係あずさP?
好鐘意聴梓既歌
入左CG之後
作為聲優.(作為P)喜愛呢份工作 享受工作 熱愛工作
熱愛唱歌
熱愛上台表演

之後兩段就如之前咁......

兩年前本來可以以愛梨身份上台演出
結果入左廠 病下病下又一日
獨自係病房 連朋友同後輩都見唔到?
毎日既發高燒+痛(+心痛)既日子難以言喻

兩年之後
終於到5th

醫生話原田可以普通地跳舞 但係過激DANCE禁止

對原田黎講 當然係無可能 因為要工作同有5thLive
為左追上進度
咁就出事了.....
勞碌工作+排舞....結果舊患又傷左....

同STAFF傾完之後
決定參加LIVE
但係其實内心好忐忑不安
好怕係舞台上郁唔到
求下自己身體聽話D(睇原文有感覺D)↓↓
(お願いだから、私の身体、言う事きいて。
祈る気持ちで、自分の身体に語りかけました。)

係上台之前,我一直係到諗

"一路以來(一直一直)
我都係為了站係呢個台上
作為十時愛梨
我一定要做得最好"

有時估佢一日行程, 都唔知點plan, 要拍magazine, interview, 生放, live, event, 配音, 練歌, 練舞,

做佢細佬會點
睇哂成篇
佢唔講我都唔知
好犀利

做佢細佬會點

做蘭子P
睇哂成篇
佢唔講我都唔知
好犀利

學高巨咁講衝擊力好比1st鋼琴
有追開佢twitter 有d佢之前都提過下

做佢細佬會點

做蘭子P

做佢細佬會點

做蘭子P

家姐 我鐘意你呀!
家姐!!!!!!!
我作為一個觀眾
寧願佢上台剩係唱歌
都唔想因為要勉強跳舞
而整親舊患
但係我又點會明白
佢作為表演者
係點樣諗

做佢細佬會點

做蘭子P

雄馬又真係系列愛好者黎

做佢細佬會點

做蘭子P

雄馬又真係系列愛好者黎

雄馬sidem聲優添

做佢細佬會點

做蘭子P

雄馬又真係系列愛好者黎

白貓個度抽家姐 好好笑
睇哂成篇
佢唔講我都唔知
好犀利

學高巨咁講衝擊力好比1st鋼琴

9月出左bd真係要show下比人睇
3個月由0開始學鋼琴
之後上台表演彈full 再加係piano remix版
呢d敬業精神真係令人敬佩...
我作為一個觀眾
寧願佢上台剩係唱歌
都唔想因為要勉強跳舞
而整親舊患
但係我又點會明白
佢作為表演者
係點樣諗

作為表演者 一定會頂硬上㗎.. 上到台上 觀眾就係一切
呢d敬業精神真係令人敬佩...

人間性真係依家睇live既吸引之處

做佢細佬會點

做蘭子P

家姐 我鐘意你呀!
家姐!!!!!!!

但係聽啲有家姐嘅人講話係絕對唔會對家姐有興趣
新po留名

做佢細佬會點

做蘭子P

家姐 我鐘意你呀!
家姐!!!!!!!

唔係個個家姐都有咁正架葉師傅...

做佢細佬會點

做蘭子P

家姐 我鐘意你呀!
家姐!!!!!!!

見哂啲醜陋嘅嘢

做佢細佬會點

做蘭子P

家姐 我鐘意你呀!
家姐!!!!!!!

唔係個個家姐都有咁正架葉師傅...

對足廿幾年...咩興趣都冇曬啦
―打開門.
站在各位P面前
場内既呼聲.橙色既螢光
我差D喊左出黎

愛梨.愛梨.我終於(作)為愛梨站(在台上)
對於各位非常愛愛梨既P
我唔知點做好....
只有萬分感謝・感激
忍不住地想喊

==============個人感想=======================

一打開門果下
都認唔到係邉個

因為YPT太High 唔覺少左人

本來以為原田會好似智秋咁坐係到唱
但係原田選擇企係到

鏡頭ZOOM埋去
就見到原田死撐個様......即時喊左

雖然アップルパイ・プリンセス 係好歡樂既歌
但係我呆左同喊緊

清醒返己經係第2首

做佢細佬會點

做蘭子P

家姐 我鐘意你呀!
家姐!!!!!!!

見哂啲醜陋嘅嘢

YES
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞