政府經常開支10年漲近倍 議員促停派綜援生果金「半糧」

302 回覆
112 Like 34 Dislike
開始發窮惡
支持中國香港特區政府依法施政
廢老2蚊坐車繁忙時間不可使用,一日最多坐五程,封頂50蚊,咁就乜鳩都夠啦!成日見到大把老野速遞員坐兩蚊車!
仲要係一位宗教背景議員提出
cls
全天候停喇屌
其實最應該停係2蚊車
最唔應該停係長生津 生果金
不過班高官鬼識
講加價 就加啲非必要嘅嘢啦
體育館炒得咁行 加價先啦
所以要個有牙力既人來做特首, 唔知超哥有無呢個牙力撥亂反正
啱架啦 最好班廢老臨老都比政府過一棟 當日咁開心 依家連搵人求救都無途徑
入得港共都係廢物想靠關係搵食,你咁攪法同解散冇分别
高官、公務員、綜援,一齊減,一視同仁
咪就係 減曬公務員人工一成
炒一半警察
搞掂
點解19,20年之後會突然爆升。
突然多左好多60歲?
我正頭覺得佢係敵基督咁
國安:千奇唔好將我地納入政府支出啊..呢個屬於國家機密..小心請你返去飲咖啡
為錢為名一個人可以幾無恥
中高層就日日齋講冇做 出黎鳩up兩句吹水下做下大戲 上下小紅書拍片宣傳 就月月袋幾十個 係垃圾會開會舉下手個班又十幾個 舊制退休個班公務就咬糧咬到瓜柴 又幾十億幾百億比工程日日比班地盤佬食好西叫靚雞 普通窮苦大眾個千零蚊都要郁
公屋增設市價租值,人工超過入息上限一係比市價 一係搬走

大學學費4萬2,23年冇加:先加10%,之後按實際收入增幅調整

牛肉乾:320加到480

cut國安撥款 比返警隊做 用返警隊資源
就係要散左呢班廢物先救到香港
國安每次50億梗係要盡洗喇,唔係下年cut budget點算
原來個奧妙之處就係到
因為有錢人唔郁得,支那人又唔郁得,公務員同官又唔郁得,最後一定係搞窮人
其他中低層公務員唔減人工, 但削減其他方面福利減開支

btw中低層其實冇乜福利可言 cut高層就啱
次次依d post就見到綜援公屋連登仔出來發窮惡 平時就憎人富貴厭人窮 燒到自己個陣就即刻出來駁嘴
佢地識去政總個鐵閘到拍閘叫開門嫁
重新通關後瘋狂宣傳北上,有啲老人幾乎日日都上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞