[I/A]Pokemon Masters EX (136)| 寵物小精靈★以太家族華麗登場/迎接4.5周年慶典★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Sprint melo算係接力戰固定隊員
唯一一隻Sprint/Field 場用到既sup
隻game係咪已經冇人玩?
開大師池嗰陣入嚟睇人口普查結果咪知
都幾多死忠
咁就五年了⋯⋯
點解好似冇以前咁多人post攻略
養生驚 唔需要攻略
多數去哂yt/巴哈搵隊抄黎過就算
但我覺得難玩過以前,有啲關有大師角都過唔到
melo 同路卡 我兩隻都食左蛋糕
方便替換 尤其而家仲未夠sprint角色
紅比卡同nate都一樣食晒蛋糕玩field關
新mode 嗰陣咪有
你講就實有巴打答
冇抽路卡
等緊第一隻field sup
如果復刻水君係轉field role就正
今次無EX新嘢都打到廿幾萬分
variety scout 唔知揀邊隻好,已經有球哥 阪木 銀老母,考慮緊隻蟬 磁怪 黑魯加,不過我又唔捨得餵糖/蛋糕俾佢地
卡噗哞哞 龍頭地鼠好多潛力股
個人覺得為咗接力戰而用3000有償石+蛋糕去拎嗰1.5加成有啲唔係好抵
入面球哥都已經叫係大獎 你有石留嚟抽下星期珠貝剛石都唔遲呀
我都有諗過磁怪 黑狗
但呢兩隻都唔適合打rally
力度又唔高
不如忍手等新怪仲好
但佢哋唔啱打rally出咗都揼春唔知食唔食好
日抽成日扔落海,好似呢d 必中抵玩d
點樣分啱唔啱打?我而家策略係疊幾層一開始抽中嘅theme加乘,然後盡量10關內出盡晒食左蛋糕嘅角色,如果個角色連續兩關都啱用就有機會用兩次

有時抽中啲theme(例如trial giver),入面一隻sprint/field都冇,如果頭幾關中左要求sprint+field,都可以勉強出啲唔中theme嘅角色硬過(赤超+尼莫+melo)。但去到最後幾關過唔倒,就被逼拎返隻唔中role嘅theme角色食返戰力加乘,但拎個低啲嘅分數。所以喺其他關要盡量用啲中晒兩個role嘅角色多除少補
啱啱5000石必中我都抽晒 而家呢個3000石必中仲抵
我之前分享過少少
可以睇返#501 #503先

rally個玩法主要係連續戰
每場都上到buff嘅sup就係啱打
我之前推薦嘅都係可以無限上buff

一開波抽theme之後要plan定啲怪點分配
我自己有習慣cap低每次個分配
之後抄自己功課慳返啲時間

第一個theme都幾影響之後打法
如果靚theme, 啱第10關啲隊員用
前期就可以用200分左右疊上去

如果柒theme, 我會一個100分道具都唔買
直接打10 hard
shop每次更新完都入去睇
更新咗靚theme 或者 stat buff增傷先會考慮

亦都可能有時好彩
第10關遇到靚道具減價
我今個星期本身想打10 hard
但佢下面個紅啫喱減價到50就輕鬆過埋vh

上面呢啲都係畀寫想拎盡分嘅人睇
其他人繼續狂買tag就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞