[I/A]Pokemon Masters EX (136)| 寵物小精靈★以太家族華麗登場/迎接4.5周年慶典★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
係出日月唔出Z
本身係xy > oras > 休息年 > Z > sm
所以後尾出多個usum
龍領拍一 劍狗拍三 卡比拍二
睇嚟揀卡比係最好
其實係 如果同我講今年有得玩我仲驚
GF產量咁低,朱紫都只係出左年半
你咁多套衫又黑龍白龍
過主啦
叫legends我覺得都係近實驗性質
玩吓其他花臣又未必無可能
劇情/side quest整設計圖+打料
難唔難整 睇佢想有幾複雜
上隻legends甚至藍莓league部都有少少呢啲嘢
不過都係鳩估
最緊要都係劇情補完
有機會3ds個版本已經係再開發後嘅結果
好難想像
未來世界點拉埋去legends個風格
我覺得到時出新switch可能真係會整隻金銀乜乜拖長個cyclegen10後都唔緊要,只求有真心整嘅黑白重製
真,老老實實賣圖,心甘命抵俾錢
如果好似啲鬼佬無腦鳩燈乜柒let’s go johto+ilca bw
我寧願今年剩係得app驚消息
Dena呢邊呢隻有放人落去咩?
感覺sleep team都多人過佢

想玩返 請問各位大佬應該繼續呢個帳定買多個石帳抽4.5周年玩?
舊帳抽到冇晒石舊帳啲角都成1-2年前 唔知仲有冇落場機會
3月手瓜榜
你有兩隻比卡超+惡鳥+雷鳥 雙蛙都好夠用 繼續啦
也慈得S (雖然佢都擺明唔係用輸出嚟做賣點)
反而有啲surprised竹蘭EX攻擊系之後上返咁高 同珠貝索羅亞克都咁痛
係 呢方面佢同Let’s Go伊貝都無得輸
但要食蛋糕先頂到下輸出
s唔算失禮啦
計計吓先發現晶花普技其實幾唔錯
畀招sync拖累先低咗啲

招sync廢到食完蛋糕都係廢
晶花都算暫時最唔值得食蛋糕嘅master角
樂天河童係咩料
但唔食又發揮唔晒佢喺接力嘅優勢
玩咗3輪有少少心得
3輪已經夠分換晒所有role coin券
如果想拎分拎到最盡 可以參考吓

第一關scope+第十關apple cup
得呢兩個道具係必買
其他所有道具可免則免
除非個道具係50或以下又好啱用

想高分係必定要餵蛋糕畀sup
最好有食咗tech, strike, sprint嘅sup怪各一
確保咩關都有坦用而且係有加成
推薦:
tech蛋糕餵lg伊貝
strike蛋糕餵雷鳥
sprint 蛋糕餵meloetta

蛋糕優先考慮有能力連打兩關以上嘅怪
不過非sup怪唔餵都可以
隊員可以屈flinch/眠/冰會打得舒服啲

常用組合:
lg伊貝+火鳥+輪換
melo+鬥梟+ 輪換
呢兩隊打新mode係神級

不過實際都要睇餸食飯
開完scope睇吓呢兩隊點分配換人時機
如果有lucky關,記住all in最高分組合
仲有兩個幾鐘,大家加油

爬返文
仲有無咩隊推介?
無LG伊貝

道具係咪淨買第一關scope同第十關apple cup就夠打?
買標籤>>>>蘋果
6個左右就夠打
用落冠軍標籤係最好用 關都都唔差
參考:
https://wiki.52poke.com/wiki/%E5%AF%B9%E6%88%98%E6%8E%A5%E5%8A%9B

通常都係用雷鳥/美祿做坦
剩低就用一或者兩隻即棄

睇吓咩嘢獎勵多再砌
https://ng-pomatools.web.app/battle-rally
謝巴打啱啱打完一次
個冠軍tag買多過一次會唔會疊上去?

好難抽晒所有大師

祝大家今日抽首席冠軍順順利利
我仲未贏過精冠 我啲隊你覺得夠唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞