Virtual Youtubers 討論區 (2521)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁就無問題

現在Dokibird有沒有表示放棄告2434?
Dokibird有表示告2434?

佢有話過要告咩
睇返人講,話vox講得太多要即炒
律師笑鳩緊爹粉含晒個篇"中立"嘢
從來都無告
禁言其間一直都係搵律師傾離職(賠償?)
doki拎醫療報告加自白書叫彩虹快手比佢畢業但傾唔成比人炒
尋日reddit睇過篇文
有機會最初En真係無專責management 所以搵左三牲兼任埋溝通窗口 (有人話係日本做開翻譯 Anycover出個價係最多請到Freshgrad 仲要近排登廣告招兼職En員工)
聖誕Selen話想出歌 唔知有心定無心 就想拖住佢
到Selen照出俾虹禁左再屌佢
Selen自殺休養後就直接報想畢業 但虹又唔俾
依一刻Selen可能只係想請律師出信要正式離職 同official 要虹找返未找嘅數
但En果面(大機會三牲/又或者唔係法務專業嘅翻譯 )一見到律師就腳震
所以想先發制人抹黑Selen
先至愈搞愈大
而且三牲同田角條片態度完全相反
有可能En依面仲想瞞住或者虹JP跟本唔知道Selen最初未必想告佢地

依加其實真係睇Selen告唔告落去 三牲果下真係太柒
Anycover兩間公司終於合併
柒左自隊
田角果段片明顯係講股東講,完全冇講到selen既事.但奇怪在用英文
三牲同en好明顯想先發制人,令營運信同佢地d fans黎攻擊doki
點知doki個律師處理得好過虹en果個好多,doki圈外fd多同埋佢地踩到歐美地雷點都唔知
屌笑鳩死,D人衝去elira首shojo rei到笑
三牲個Stream講真你話唔係私仇我都係唔信 特登揀人開台個時間出街
但係邊一面咁撚柒決定跳出黎依個我真係好想知
唔係有心演者盾 就真係可能三牲panic mode
長文:「Selen話佢想放下,但又請了律師」
律師:你而家指責佢不應該咁聰明地請律師自保?
39IQ LIKE 39DAPH
所以咪話點解一面倒企selen果邊就係因為佢有搵律師嘗試檯底解決
doki講咁多次聲明都係交待原因同回應對面聲明
公關上完美受害人一對比對家太柒太迷惑
其實就係聽到律師就腳震出事以為要告
所以諗住反正法庭遲早都公開 就爆晒出黎先
屌買樓簽字都上律師樓啦
篇野講到Dokibird在2434出完聲明後唔告ma
你指虹粉果篇野?
yes
簽紙有時候都需要法律顧問啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞