[PC/PS5] Helldivers 2 入黎做滅蟲專家啦喂 (2)

987 回覆
5 Like 4 Dislike
PC版我只有開GAME第一場開場會有人入到黎
D人一走場 SOS左都冇人會入黎

我自己R搵場9成都會加入唔到
都唔知佢個mm搞咩
屌,完全冇可比性
Division唔係刷裝game黎架咩
師兄你唔岩玩未玩其他GAME
個人感受既野唔洗下下另其他遊戲出來比
唔會令人覺得你係講得正確
熄咗跨平台佢, 會好d
冇開
頭已R
隻game單打啲怪會唔會少啲血量都少啲?
唔會
見街場有人件甲白色有金鏈咁..好型
唔見pass同商店有..
是咪貴版套裝嚟
商店幾日就換一批新
見人哋個黑面具好撚型 成個kamen rider咁
貴版個件都係有金鏈 不過係黑色
英國同香港玩ps 會唔會好lag
你應該係講緊呢套?
巨型者係機械人
小小打lv9心得,同fd組隊4個人著輕甲,主武散彈,副武最少要一個人帶磁軌兩下𣈴頭就打得死闊步 ,最大威脅係衝鋒蟲2-3隻衝埋黎好易死 。

其他人最好帶機炮又可以打中甲蟲又可以遠距離打蟲巢 。
同埋上高位望到逸孢巢可以遠距離兩槍機炮就ko,同樣停止廣播都係一樣打個廣播塔個mon一下就完成支線 。
反而研究所要行埋去call絕地彈太麻煩就盡量唔好做 。

地圖一定會有隱形蟲,隱形蟲傷害又高行得又快實會比佢追上,遇到要即刻去搵佢巢穴清左佢 。

基本上每個人帶500kg,跟蹤雷射,兩個人帶煙,其他兩個人可以帶飛鷹空襲/追蹤軌道炮去幫手清細怪秒大蟲 。

之所以著輕甲一黎行得快,二黎降低比蟲發現 ,只要唔係目標地點見到蟲一律唔開槍避開佢地 。想打蟲巢就先500kg拋去大蟲中心位再機炮𣈴洞口打完就走唔戀戰 。

call煙可以掩護走人,或者比你靜雞雞走入去terminal禁制 。

唔好4個人入曬去任務地點,兩個人係出面拉走啲蟲,兩個人係入面互相cover㩒制,如果蟲太多就先離開脫離戰鬥再搵機會番去 。著輕甲走得快,等cd完再番去清一波就好快完成任務 。

任務最好揀清理40min蟲卵/12min蟲巢/10min清蟲 。
lv9個10min清蟲只需要打275隻蟲,留一個人磁軌/機炮以防萬一,其他人一律帶自動迫擊炮/火箭炮/機炮,然後就食花生等睇戲,迫擊炮會直接打去蟲嘅respawn位,唯一係要打漏網細蟲唔好比佢行近自己,太近會比自己擺嘅迫擊炮一齊打死 。

執到紫sample就集中比一個人去撤離點禁x扔低落地下先,最後先執番上船
紫sample得一個位嘅石有得拎,暫時最缺係rare sample,所以先留sample升爆飛鷹就可以帶到兩個500kg轟呀
solo好似無乜著數
想知有無得一機2P
隻game後期高難好單調, 冇左上集d載貝失色唔少
主要都係講分工處理精英怪 同埋9沖任務目標後閃
玩完50幾粒鐘打完最高難度已經可以準備封碟
主線劇情都未完第一章,今晚先完倒數
大把野可以更新
「《Helldivers 2》故事的獨特之處,在於故事走向是由玩家社群共同決定的。這種設計可是一個巨大的挑戰,我們會事先設想故事走向,但終究無法控制玩家的行為。作為玩家,我覺得這點很酷;但作為編劇,我卻覺得很可怕。

至於接下來的故事,我只能說,幾個月後銀河系將會有天翻地覆的變化。」
主線劇情邊到有得睇
一嚟就連機打未睇過劇情
Helldivers之恥點可以放過啲蟲
係呢件呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞