[PC/PS5] Helldivers 2 入黎做滅蟲專家啦喂 (2)

987 回覆
5 Like 4 Dislike
難度7up啦
唔係
LV同高難度痛苦成反比,你清怪清得愈快,你打高難度愈易打
正如你無高級武器都可以慢慢拉火車用Eagle 110打闊步同衝鋒蟲,但變咗你好靠個兩次去清晒呢啲怪。而當你清唔切而隊友又低LV嘅時候,你就好易被蟲圍毆然後燥低。

長矛瞄得準闊步嘔果時可以一炮秒咗佢,衝鋒蟲都係一兩炮嘅事。磁軌機動性高又勁,配埋雷射無人機簡直如入無人之境。最後配埋500KG天下你有。最正係你殺啲重甲殺得快就可以保住你啲炮台,而你有炮台就輕鬆清怪仔。

一隊高LV又識配合嘅Team 清怪壓力好低,唔會有幾分鐘都好似條戇鳩咁拎住把主武器比蟲追。

但高lv唔識配合都係戇撚鳩。由其係啲撚樣降落敵區然後自己鳩衝啲仆街。變咗你永遠啲配備都係跌撚晒又要拎住把散彈比蟲追半個地圖。

無錯,玩呢隻Game 高lv 低lv最撚慘都係遇到啲只係自己玩嘅撚樣。
thanks 巴打,請問有冇建議後期主手用咩武器?
應該都係彈匣少果枝連射散彈?
我自己就用開穿甲解放者突擊步槍

但我覺得主武器都係自保多,用順手就Ok
如果覺得隻game難玩就一定係配部雷射炮無人機
想問粒波扔邊個位可以痴住隻蟲唔會彈走
試過痴住 但佢照射返係本身個位 on9中撚晒
pc熄咗PS5連線之後, 唔單止連線順咗
仲易咗好多
原來PS5玩家一直都係伏
雙人街場玩難7遇到個超夾俄佬,拉住幾堆怪加4 5隻泰坦好似打rugby咁最尾照贏
難度6先係遊戲既開始
岩岩入手 暫時未知做緊咩 都係跟人行
搞乜撚嘢呀屌你老母 成晚彈game彈到傻
磁軌砲其實點用...
儲完力打落去好似r痕咁
奇怪 , 500kg打三次都打唔爆隻泰坦
點解成日都fail to join game lobby
有冇教學
岩岩都中左 自殺算
按實R 較去不安全 差到最後 兩三槍一隻大野
同問
有 首先你要打到level 9
又彈game, 根本迫人去刷10分鐘場
PS5更新完黎打5鋪有2鋪會跌fps跟住一陣就彈game
有無discord/tg可以加?
平時咩都無set 預設好似係得40%傷
但就唔會爆
你set去不安全mode
就可以儲耐啲
愈耐愈高傷 通常儲到80 90%就好放
唔係你儲住唔放太耐佢係會自爆炸死你 唔記得係咪好似連支槍都會爆埋
搞唔撚掂 等佢fix完先玩 成晚玩親都彈做義工
岩岩買GAME 第一場同人連機就中BUG
上撤離機唔識走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞