[冰戲富長大了] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY討論區 (25) (冰/童/英/J/富/蚊/mic)

540 回覆
7 Like 12 Dislike
屌 玩快閃得嚟仲要快閃改地方
之前小薯茄搞活動比我嘅感覺係幾穩陣 完全信得過
而家就唔係喇

呢次得90封 我搶唔到就當我唔好彩同公司閪 早到唔倒
每個站stay唔夠15分鐘就當你可以隨時唔通知改時間
但係今次玩到有安全問題同危機意識薄弱就真係要講
佢咁玩法真係等於叫人去跑
我仲未計你本身揀嗰啲地點係完全停唔到半個鐘車 人流又多
如果尖沙咀唔改地方嘅話就真係祝大家好運
得90封 但入面有兩張
如果每封入一張
咁起碼多90個人拎到
一封兩張 一男一女
如果得一張 佢哋都知派著個男嘅 會仲失望
睇住旁邊啲人開獎第一張係J媽即刻diu咗

最初諗住係咁意都100封開心下
聽到大嗌得30封 吓

嬲 瞓
玩法上係
但冇咗時間同睇人開眼時間呢個point
少咗分析說話推理原則
得純觀察(冇開眼下)
財神快閃活動兩睇

以小薯茄的名氣其實大可以唔搞呢啲回饋粉絲的活動,
又要無其他場地保安配合 只係靠幾個幕後管理秩序,
幕前幕後總動員 無收入之餘要自己花資源搞活動 ,
整件事除了形象工程造勢拍片 吃力不討好。

實戰上,都明白係因為第一站比保安趕,發生意想不到的事情先會變陣。

但係參加者的角度,荃灣西拎唔到見面時間少得大合照都算。

尖沙咀&中環碼頭和距離最後tg 公佈的距離都幾百米喎,你叫啲人點樣預,正常人根本無可能根據指示而拎到活動利是,得果班追開的人先預判到中環會係一個無人的大空間進行。

現場每站目測百幾人,利是只係預30人,講真會員都唔只這個數吧。粉絲勞思動眾山長水遠出來就只係預同你們幕前望兩眼影個大合照?

預留時間得啖笑,說好的半小時,結果十分鐘就收隊上車。見到有些情況是,有人預係見面預定時間內趕到集合地點,但原來只係快閃,眼尾都見唔到。

體驗上認真麻麻。

其他人的fans meeting,起碼有預時間空間去滿足多點fans的心願,快閃呢個形式係有綽頭,但以今次的形式就真係辛苦到兩方人囉。

今次好運就係無出大事,出事又真係少少難收科。

呢壇野 official 應該開個live 出嚟交代下,如果就咁當無事發生過咁我對小薯茄都幾失望
其實無野好交代
活動順利完成 有大合照又派到利是 目的已達到
從來都唔會滿足到所有人啦
好多人有hard feeling, 講幾句安撫下都應該
其實講真
小薯茄從來唔會做呢啲嘢
一向過咗去就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞