[冰戲富長大了] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY討論區 (25) (冰/童/英/J/富/蚊/mic)

540 回覆
7 Like 12 Dislike
Thank you
反省吹大咗
良性互動啫

呢集多聲音我覺得主要係同上集有太大嘅斷裂感,大佬你個hook擺喺度成年今集竟然提都唔提連播嘅就話可以咁處理啫,你一年一片,今年唔講我就要等下年㗎啦
如果係咁咦攝返一兩下朱英可能有feel啲
當平時既片咪冇問題 但四月一係有主題嫁嘛
愚人節係情人節 冇啦啦成條片講結婚
只可以話期望太大
四月一主題係愚人節講真心話 最段個場阿J有講㗎今集只冇一如概往嘅反轉囉
咩叫無啦啦
情人節同結婚/求婚都叫無關係?
又係YT… 真係好厭
好似出第二次咋喎
個個台都係佢 勁煩
新片淨係望呀冰對腳
Tune 到勁白滑
岩岩先睇搵d野玩
但睇左兩round都睇唔明 放棄左
有冇手足已經好期待個衰妹金像獎裝束

下個禮拜就係
希望著露趾鞋
我第1 round都唔明
兩組各有4個詞語 呢4個詞語分別有個code (1234)
一個負責講同某一個詞語相關嘅tips
Total會講3個
另一個 (同埋另一組) 就要估係1234邊3個詞語
要傳到比partner 但係又唔可以比另一組捉到
希望係引人犯罪裝
好似呢種?
(唔敢貼正面,雖然冇露,但驚比人當ban圖)
但點解童童講完yt又會講相關tips
Sm 電子
(Sorry我真係睇唔明
每round都有新密碼要傳

雖然童童世一
但冰呢個白滑背又真係殺死人嘅,希望至少有呢個程度啦
有咁難明咩
佢哋玩8 rounds丫嘛,每round要傳個code都唔同
但keywords 同代表嘅code 就fixed

同伴估唔到兩次 or 敵方估到兩次就輸
呢個薯茄有盡力令到呢隻game後製到其他人睇得明
可都係要靠觀眾我大量腦補

頭一回合睇完規則都唔會知佢地點估,童YT有答案還好,冰mic果面真係太曲 一頭霧水。

去到中段多了關連字先比較知做緊咩,尤其是有人開始講得中個答案。

朱mic最後一題其實佢講完都唔明,童童個解答都唔係好明,但我的理解就係,朱咪take risk直接講答案,當時三組當中其中一組就係今次的密碼,有兩個都唔係。
正呀,金像獎有童b 做紅地毯主持!
https://youtu.be/ZtdBuQKAons?feature=shared

點解會諗到青雲 x 麗英咁盞鬼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞