[冰戲富長大了] Pomato 小薯茄及全新男團FINALLY討論區 (25) (冰/童/英/J/富/蚊/mic)

540 回覆
7 Like 12 Dislike
但頂唔順太光太白,仲好似有啲偏綠?

一來個個都想睇朱英
二來唔係sad ending,係冇ending
認同畫面偏綠,少少可惜
不如真係拍套微電影完咗佢
點解咁多人屌想睇朱英條故事線
一來係朱英
二來上集係虐心啲想繼續睇落去

啲人已經忘記咗一集講一pair,而且上集尾明顯係會講J冰
上年D人先屌朱英線悶
幾時變到宜家萬眾期待咁
支持直接拍電影
經過一年努力嘅發酵?之前朱英CP感冇咁重?
其實小薯茄唔好再操弄朱英cp 呢個marketing 啦,短期利益係好呀,但你睇而家,只係今年無拍朱英呢段已經鬼殺咁嘈,你成日玩朱英瞹眛煲到咁大,第日有咩不如人意事發生,隨時燒返自己
根本係班fans自己FF自己無限幻想,以前未有朱英時,童富/J冰都係拍咁couple片㗎啦 講到咩小薯茄「操弄」朱英cp 你不如話佢哋操弄童富cp、操弄冰J cp
其實J冰本身係呢個系列嘅主軸嚟
係之後開咗條朱英支線同一集童富
坦白講我係支持J冰繼續做主軸 可能係咁意用1/3集講朱英就算
下一集應該都係J冰㗎喇
兩邊都有責任啦
一邊玩到咁大 一邊又信到咁足
我都覺得畫面偏綠
應該係studio同茶記啲白光加埋後期啲黃色先咁
Lost Stars嗰part還好
我覺得唔係邊對cp嘅問題 而係同愚人節而家零關係
姐係今集叫
「長唔大嘅男朋友:你有冇諗過我哋將來㗎?」
做條平時嘅短片 都好make sense
至於cp 上年個收尾咁 今集少少都唔交代係有啲怪
煲邊對cp都係咁講
快鬼啲完左個series佢 年年都仲講緊愚人節表白真係搞唔掂
其實愚人節又唔淨係得愛情issue既
同意節日限定可以拍下其他野
搞撚到年年都拍情人節題材咁係有啲悶
套戲本身無咩問題
佢都當左呢個愚人節系列係長篇大劇
只係前幾年煲太大個期望值
試下今年要人入去戲院睇呢段無結尾 又滿足唔到fans要求的片
會唔會比人罵到飛起
可能會走唔到
條片最寫實既係最尾間餐廳得佢地2個客
條片最唔寫實既係間茶餐廳竟然有咁多客人
一直覺得小薯茄有啲奇怪
咁多個channel 入面得佢地咁重視個週年活動
印象中有幾年甚至用半年去籌備
以佢地咁緊絀跪人手(以前人少 而架唔知)
會唔會有啲本末倒置? 應該投放多啲資源係返作品到?呢幾年啲片真係差到…
茶餐廳客人
一個去埋海旁表白
一個去埋最尾間餐廳做侍應
轉咗型做經理人公司
得閒返嚟拍片
好似真係得小薯茄咁著重台慶
用半年時間搞一個週年慶嘅show/活動
完咗之後拍幾個月野又夠鐘準備半年
搞下一個週年慶
有幾差 同埋你話呢幾年,佢地都係得幾年啫 即係無好過?
近兩三年嘅劇情片,特別係有嘉賓嘅時候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞