勁想呢隻game remake

293 回覆
656 Like 17 Dislike
我好記得有一集係有呢啲劇情,但係我一路都知係邊一隻,巴打你知唔知

頭十關係個遊樂場,其中一關係喺架海盜船,點著啲大砲可以炸八爪魚,炸中有分加
10至20關係日本城堡,可以拎到計時炸彈
20至30係西部牛仔,最後一關係點著之大砲炸隻西部牛仔

30至40唔記得,打曬呢40關好似係打外星人??
我有印象係世家主機打
封面紅衫進階技個龍卷風超勁
超撚好玩
我都有玩,有個雙撲手 勁厚血 配隱藏角 老人家既絕招好勁。
呢個細個日日煲
捉柱跳果個挑戰真係拉到佢幾百 combo
我家姐好中意用光頭仔
係咪炸彈人樂園3呀?
想玩ps1 拍拍機果隻
呢排好想玩
勁撚好玩
細個同電腦打嗰個華浚勁撚乞人憎
幅圖3p嗰個
我覺得佢最勁係睇落一張普通道具鬥快game
夠膽整做賽跑唔賽車
然後竟然有埋劇情 每張地圖又有故事 捷徑
打盒皇要拎遙控器 打女王要拎咩就唔記得了
過咗咁多年都仲記得打溜冰佬係日本地圖
一開始可以跳人地屋企2樓玻璃

人設又過癮 狗呀 雞雞司令呀 黑白機械人 天使惡魔果d
機械人可以噴射唔駛彈牆 天使落地唔駛受身
之後又有角色培養成份
例如白機械人未升lv 又彈唔到牆又噴射唔到 要升lv 先可以

真係好出色一隻game 將咁多要素放入去仲要好玩
小學到而家三十歲人都仲記得d 畫面 soundtrack 玩法
同IP好似近年有新game ,不過變咗炸彈女,輸咗會畀人炸爆件衫。

仲有洛克人賽車

係game 舖睇到唔捨得走
買咗返去玩到天昏地暗
12點唔訓比老豆掉爛咗部PS1
同意,有remake一定玩過

以前細個無錢買save帶,有次玩到買到隻勁兔,但試玩左一場之後就比老母話玩得太耐熄左我機,之後都無再玩到咁後。
PS新出兩隻炸彈人都買咗,似超能力大戰多啲
https://www.youtube.com/watch?v=RwphAtGANy0
依隻Remake咗,買斷制仲要課金
佢最大力 搬任何野都一野就搬得起
圖中呢關有三舊木頭佢都一野搬得起
以前真係好多好驚
有集係戰棋咁玩
神作啊 好懷念
痾屎要放屁💨

無敵架
黑機械人 惡魔女啲人設計得有特色 關卡又係
湯丸巴好懷念你以前放game出黎俾我地下載
第一集 寺廟同酒店最好玩
有冇睇記得PS有隻game係養怪獸去參加競技場打
可以不斷訓練同合成新怪獸 可以load cd黎生產怪獸的 有d係恐龍怪獸 有d係單眼怪獸 有好多種類的
有冇人記得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞