勁想呢隻game remake

293 回覆
656 Like 17 Dislike
我記得有隻陀螺game好好玩
上面企隻怪獸 可以開技打人
但唔記得左咩名了
超鍾意Saturn炸彈人,依家仲記得沙漠地圖火車聲 同埋有得騎野勁開心
果三舊木唔係痴埋一齊
只係三舊木疊埋
黑兔好屈嘅童年Saturn回憶
啱啱上YouTube睇返D片, 原來我當年玩果隻係2黎
所以認同2先好玩
最想玩返捉馬騮 點解冇再出 咁好玩
如果要雙打係咪就要模擬器?
定係都無?
以前d game 買斷又可以慢慢單機玩正好多
頭兩隻都係回憶 玩勁耐都爆唔到機
之後仲有呢隻 hot wheels racing
https://youtu.be/PkTlx7f7pWw?si=TqGYUdKENnnt8AS2
呢隻係咪L'Arc〜en〜Ciel果隻? 真係幾好玩
其實除咗 Saturn,我重玩過一隻炸彈人係每關要開夠珍珠塔先過到開,唔記得叫咩名
雙打一定要模擬器
Fez國戰 由細到大最深刻
如果類似既出ps就好
雖然恨左咁多年都知無可能
以前細個會逐招試 寫低每招係乜黎
呢隻好玩 以前ps1 成日同朋友對戰
白犀牛仲屈 唔跑都快
全日文細個完全唔知玩緊乜
弱撚智
嗰時拎完時光機 換左parts 都唔知係時光機黎 唔知有咩用
又係玩咗勁來先知原來仲有得整火箭
加速到300公里之後 可以番返過去
依家睇返原來畫質都幾差
但係腦海上明明就得好靚
記得有個地圖可以丟人落街
我記得隻game有bug 唔知點樣load save 就可以bug錢
要兩張save card
具體點做唔記得咗
類似一個save d 錢 dup落去第二個save 到會double 果類

諗返當時靠56k, 雜誌同朋友都搵到好多秘技同攻略
都幾神奇
點樣整火箭同加速其實memo全部有寫
入NPC民居就會有hints
但細個唔識日文跟本就係靠鳩玩
泡泡龍 PS1/Saturn年代已經有Remake

甚至近年Switch都做咗Remake

反而鐘意佢早期Remake既Rainbow Island Enchanced

雙人玩真係幾正,當年Taito本身都係設計泡泡龍同彩虹島比情侶玩

https://youtu.be/ou1qoNlxqpI?feature=shared
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞