想買部抽濕機 有埋乾衣功能 求推介

668 回覆
3 Like 93 Dislike
如果換完都係壞⋯⋯再諗
房用可以嗎?
嘈唔嘈?
有冇空氣清新功能?
其實貴機除左多功能, 主要係用舊左都比較靜
平機比較大機會舊左機件鎖唔實會嘈
但講抽既能力, 唔會覺得有好大分別
抽衫快定慢, 好睇你個空間大唔大
空間夠唔夠密封, 衫有冇疊住
出風位有冇吹到衫
LG40L 個部唔知幾時出呢?
唔係出咗咩
我係街見到有
本身淨係望左下格價網,見佢無~係wo出咗 。唔知有冇用家係度呢?
主要都係SIZE大左姐
又唔係咩大改版
轉R32雪種一般用家應該唔會有感覺
應該唔會有大分別
呢部有冇人用緊
Mitsubishi Heavy 三菱重工 26公升空氣淨化抽濕機 MDC25W-H
唔吹衫
bip已經有賣
想睇下實物,周圍都無現貨望下~
一講惠而浦有火都嚟.
記得上年新買抽油煙機一開機已經係壞要等一個月先至有得換.
仲有部新買洗衣機用咗一個月就換跟住整咗三個月再壞又用咗幾個月再壞. 直接放棄買過第二個牌子算.
三菱或者panasonic啦. 用咗十幾年都唔肯壞又靜又勁.
想問下倒水方唔方便?有冇手抽可以拎住個水箱去倒水
雙手
用咗個零星期
明顯嘈過本身lg其他model 特別佢detect到濕restart嗰下會有高頻+震
懷疑佢唔係雙變頻
但抽濕好勁 4-500尺都好快抽到50%
我本身有部三菱最大個部..用左成10年了。諗住買多部擺房~見lg 評語都幾好,但之前既款都麻麻,新出呢款幾靚 但驚太大部(見佢26L都好大~所以想睇下實物
只能夠講同lg其他model比大一個碼
同埋呢部真係唔靜
買左三菱 38L,今晚開箱試。
之前用緊Panasonic 18L, 覺得抽得慢。一步到位出部最勁。反正都係差唔到霸位
如果買多部純乾衣係咪一定係三菱抽得好啲?
LG見有人話抽衫冇咁勁
但倒水同推得順又好吸引
如果三菱倒水方便啲就好
lg 好似都係多個手抽者但三菱個水箱可以開蓋來洗~
Lg向上吹所以抽衫無咁勁?我用開三菱 佢向前上下咁吹 。真係好快乾,不過佢個停機前抽乾自己模式要1小時。但我10年機~
抽濕同乾衣分開算啦
抽濕機個乾衣功能其實都係吹 DRY 風
冇熱風其實都唔會乾得特別快
用浴室寶吹乾得最快
成日覺得乾衣功能都係噱頭嘢
吹出嚟風都係差唔多
試過唔用乾衣 都係差唔多時間乾
所以唔需要太追求新款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞