想買部抽濕機 有埋乾衣功能 求推介

668 回覆
3 Like 93 Dislike
東芝 = 開利
panel一模一樣

你地呢部係咪舊款黎架,之前連燈仔唔係推介呢個series既咩?

都要睇環境因素,當日濕度高唔高
有無開窗,有無開冷氣,好多環境因素影響
夏天我日頭開冷氣,抽濕機都唔洗開,夜晚衫都乾晒
冬天/呢排天氣,無開冷氣由朝抽到晚都未乾透
仲要睇你長衫短衫同埋厚薄,太多因素影響
諗住都係擺廁所閂晒窗乾
一係LG一係三菱
UVC光管本身得幾千小時壽命
又無得比你換
同埋UVC本身都有臭氧問題

如果差價大我覺得有平買平好過
5年後可能又有更好既科技比你買部新既
天氣凍有咩方法抽乾啲衫?
開一晚抽濕機都無用
想問sharp dw-j20fa-w
請教有冇伏
見MD19GQGA1都係賣緊3千中 去馬 感謝
繼續等
加把風扇吹
冷氣開抽濕mode
洗衣乾衣機
壓縮式抽濕機低温會抽唔到水
解決辦法就係開暖氣提高返抽濕效率
呢個係咪mij ?
唔係
23L $1,700
前排潮濕顯示80% 抽到55% 勁
深圳友隆
邊部?嘈唔嘈?
啱啱買左lg 唔知點解連唔到WiFi,有有巴打有經驗?

利申iOS app+ Linksys mesh router,見佢search唔到5ghz channel開左個2.4都唔得
Carrier 唔嘈
豐澤買
我都係開利 23L
抽到啲衫乾一半喎
想問下LG變頻果款係咪慳電啲? 同埋有邊款機係空氣清新同抽濕mode係分返開嘅? 我主要想空氣清新長開,但抽濕就睇濕度而定
變頻係慳電好多

當純空氣清新機用其實部部2合1都做到
無單獨掣果d你set高個濕度要求自然係純空氣清新機

你重視空氣清新功能就要揀塊filter夠大夠厚
仲要有2塊,1塊HEPA 1塊活性碳除臭
呢樣應該淨係得panasonic做到

但而家港版果部2手科技黎,又定頻 水箱設計又垃圾

台版果部先係完美版,但唔知中國香港會唔會出
https://www.panasonic.com/tw/consumer/air-conditioner/dehumidifier/f-yv40mh.html
但係行110V,唔想用變壓器有咩選擇
百屌成才
日日去屌9 panasonic hk叫佢出新版
又或者認命買番2手科技
日本係咪都無台版依部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞