原來而家請part time咁霸道 比啲豬頭骨你唔做就威脅你

756 回覆
2960 Like 45 Dislike
有邊D公司用緊呢間agent?
正正常常做返個agent野唔得, 係都要攪到求職者唔開心咁返份唔鐘意既工,
怪唔知得D人返工返到閪晒面
比人投訴香港唔係友善之都
係咁撚威就唔洗post連登圍爐啦傻鳩
依家佢不停用未知來電係咁打俾我女朋友

(三) 根據簡易程序治罪條例(第228章)第20(c)條,任何人在無合理因由下,不斷打電話,旨在對他人造成煩擾或不便,或旨在令他人產生不必要的憂慮,即屬犯罪,可處罰款$1,000及監禁2個月。
Facebook嗰啲搵工公司
IG都有見到佢宣傳
總之就係貼啲高時薪工氹你問
全都是套路
你教我隔住個電話線打柒佢囉傻鳩
鬼唔望你冚家都中呢啲求職陷阱
驚條毛咩, "全網封殺"? 咁咪考政府囉
你真係唔知自己衰咩架喎小朋友
唔知點解我覺得喺fb ig出post果d agent唔會正常得去邊
有勞工處有jobs db唔撚出
喺撚正fb群同ig出post用wts請人乜柒文件都無咁

利申成日返agent工份份都有一式兩份合約俾我
我去開多啲number見工先
推下先
你仲同佢講咁多已經on9啦
見到呢啲咪直接封鎖覆黎做乜
衰在冇block柒你囉,單機啦喺度洗地
睇你口吻應該都係嗰間公司啲人
咁又唔勞氣嘅
難得見到啲人咁霸氣想聽吓佢講乜
而家block 㗎啦
盡量唔好入行做飲食,兼職都唔好…
我無責任幫你老豆老母教仔,等其他巴打教下你做人
要啦 如果唔係俾人封殺就大鑊
以後冇電話用
咁小事你又要留言
睇嚟你有好多不快經歷
咁乖仔你仲唔快啲幫我推上熱門
你不推文咋
我覆你都推緊上熱門架
新薈聚你都唔識就無辦法啦
勞工處D工都已經唔使比廣告費, 多數都係D低要求, 低人工
IG, FB接觸更多人, 咩學歷都得,
唔到最尾個步都唔會睇IG, FB工啦
parttime都係咁話
(最重要係, 公司都唔使開, 慳返千幾蚊商業登記, 拎D錢去買電話卡, 減低成本)
佢地咁多合作公司,查出嚟sd電郵問下係咪可以咁容許逼人返工,答覆你唔滿意咪報東張西望囉
講真人地公司都係想搵人返工,整臭個朵冇意思,蛇頭咪最多用第兩間
真係唔識
仲以為好新鮮
可唔可以講多啲?
嘩屌你呢個意見勁正
聽日逐間逐間send email問吓先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞