定期存款邊間好? (39)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你地會唔會為咗美元定期高d息,將銀行嘅港元轉哂美金做美元定期,但可會輸一來一回嘅匯率。
一部份轉咗就長期USD 唔會轉嚟轉去平衡返個風險
citi 得返4.03 % 一個月
擺一個月算
ching USD 通常邊幾間行游走? 定用黎買美債?
長期富邦 需要過冷河就放渣馬先遲啲再美債
匯走左就唔會匯返黎咖啦
咪不斷美元定期loop落去囉
齋放唔會蝕咖
無錯 之前7.8幾抵換反正換完都係定期/美債
而家都係7.8
Ching, 想問一下,兩年前取消過ICBC,宜家再開返,咁算唔算新客戶?
我都想問下如果有信用咭無銀行戶口, 咁算唔算係新客?
收到 sms,舊年10月做咗馬拉松而合資格攞 frozen 毛氈嘅可以登記拎啦
渣打香港:感謝閣下參與2023年10月份「高息馬拉松活期存款」推廣,您已符合相關推廣要求並可享限量版渣打迪士尼魔雪奇緣毛氈一張。您可於2024年2月29日或之前依照 sc.com/hk/frozenblanketoct 上的步驟換領禮品。查詢 28868868

您的專屬優惠代碼:
係, 比想像中快, 大家係咪都係放到過左31/1 先有SMS?
寄到去屋企
有200k人仔想開個定期
唔想每個月都check住
所以想搵個長少少嘅定期做
求指點
上一個 post 嘅,再 post 多次

10月份馬拉松:錢放到2024年1月31日
如合資格客戶獲享禮品,本行將於2024年4月30日或之前以短訊/電郵方式發送有關通知及人優惠代碼予合資格客戶。
11月份馬拉松:錢放到2024年2月29日
如合資格客戶獲享禮品,本行將於2024年5月31日或之前以SC Mobile App推送訊息/短訊/電郵方式發送有關通知及優惠代碼予合資格客戶。
12月份馬拉松:錢放到至2024年4月2日
如合資格客戶獲享禮品,本行將於2024年6月30日或之前以SC Mobile App推送訊息/短訊/電郵方式發送有關通知及優惠代碼予合資格客戶。
我以為要去嗰啲咩禮品中心拎咁麻煩,直接寄到又幾好
買人仔偽儲蓄保 每年有保證3%
人仔息好似好低
粗略睇咗 真係低一大截
睇嚟要改口問邊到人仔轉hkd/usd最好
諗唔到人仔息升既誘因
做好多筆係咪會狂收到
佢張毛氈面價$1888 貴....
唔知有幾大張
我都想知
我睇返而家Duffy嘅條款 每位合資格客戶最多可於各貨幣享禮品套裝及日曆各一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞