定期存款邊間好? (39)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我都得4.08, ching點多0.01136
大縮水。上個月係6個月4.4%
不要說了

我半年做左4.5添,記得有師兄做到4.8
拎晒機場債啲退款去玩大富翁
我都唔知 見你講我 log in 入去睇下,點知咁零丁
早幾日 catz姐提咗話呢啲特選唔會過下一個月 (上一個月有 4.4%)
諗緊好唔好29號到期個馬拉松提早喺29號拎出黎做呢個特選
"呢啲特選唔會過下一個月" 我唔明,ching可以指教下?
渣打啲特選係摸唔透, 呢個月特選, 下個月就可能唔係, 又唔知邊個月突然又變返特選咁
定期存款邊間好? (38)唔該睇完頭post 同條款先好問
https://lih.kg/BvounCX
上個 post #966,Catz姐話特選不嬲唔過月尾
唔該兩位ching,咁我呢個4.08offer可以keep到2尾,度一度先,thanksthanks
boc用手機開戶口既話有冇人試過大約幾耐
點解我boc得返3.8% 3個月
明明寫住4.3
係咪過埋年連4字頭都開始無..3月兩筆定期到期..
6/2 減咗
【信銀國際】你已成功登記大富翁存款。
登記日: 2024-02-05
登記戶口號碼: *********************
於登記日的合資格新資金: 港元0.00
你仍可於登記期完結日或之前存入合資格新資金,並符合相關條件,可享額外年利率優惠。
如有疑問,請致電 (852) 2287-6889。

屌拿星上星期五登記,今日先處理到,息又唔係特別高,手腳又慢
1.425
1.425
3.225
6.405
計埋先得4左右,重要硬食頭兩個月低息,
諗緊好唔好拎出嚟做揸兜半年4.08好似重抵玩
一直以為全部加埋除四,再加0.875,冇認真睇過
唔可以否認大富翁個promote係唔清晰
玩開既人先知要加0.875
咁既宣傳手法好難吸新客
個個人第一眼覺得仲低過定期
寧願明碼實價白紙黑字去做定期
明明#1有條式係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞