台灣2024總統大選確定「三腳督」(13) 開票之夜

358 回覆
1 Like 2 Dislike
簽完啲嘢可以唔認數都仲有成班教徒衝出嚟屌鳩人讓6%
結果開出嚟讓6%都多過你
又加蔥 總之無論人地提出啲咩數字 佢就負責加減少少 然後要求全世界跟佢版本 唔跟就係打假球/全立法院只有國昌老師在做事
嗰班小草書都未讀完 會計常識都係bullshit 總之蝦我地教主就唔得
當年蟲太識咁玩就唔會俾人笑
等睇韓總立法院表演
八個自己入去開囉
正常智商開完票都醒啦
呃人呃足兩個月話民調領先
又串人水退冇褲著

最後當乜事都冇發生過
我都好想睇吓柯文哲仲可以靠咩搵存在感
你都識講佢兩個fd啦 咁人地點解要投俾你
投牛牛對白營一點好處都無
投左牛牛,綠營支持者會對白營改觀加分咩
咪笑佢小綠笑佢牆頭草笑佢扭咁耐屎忽都係要含
反而藍營會反佢,佢自己支持者都會質疑佢點解投綠
議會方面,投左牛牛,牛牛多謝白營都無用,
綠營真正揸旗既係柯建銘
佢會因為白營投牛對佢好咩
反而韓國瑜你只要自己推人佢已經多謝你
之後溝通同柯建銘比肯定更容易
只要綠營先會FF白營投牛
兩敗俱傷綠營獨贏 傻既先會行呢個劇本
依家三方各有所獲,係輸牛牛一個姐
其實個個都知
係水牛伯自己仲有幻想
綠營根本無FF過白會投牛
所以一早就綁定左藍白
佢地有屎就要一齊食
仲好笑有唔知邊個話民進黨糟蹋水牛伯
佢哋係咁尊敬水牛伯嘅話就唔會叫民進黨棄游投黃啦
游錫堃宣布辭職嘅Fuckbook post都係成排綠營人士留言感激
幾乎冇藍白人士
而家仲見到啲白粉想帶風向話係DPP唔投33搞到韓國瑜 我真係好希望呢啲係戰國策網軍而唔係真人 台灣政治史上要鬥無恥 柯狗+柯粉真係冇人打得贏

而家明顯就係白營寧願韓國瑜上都唔想投水牛 如果你光明正大直接講韓好好 然後8票第二輪灌比佢 起碼都叫負責任 屌你直接棄權根本就係保送韓同時逃避撐韓嘅政治責任 咁撚縮骨真心好撚肉酸 仲要成班未戒奶嘅白粉喺度扮唔接受韓 扮好失望 屌你啦

選前許甫已經直接講咗會撐韓㗎啦 呢8席你班撚人投出嚟仲想推卸責任
上屆5個時任立委全部選輸
總統選輸
主席可以唔洗落台
你未學我樓上串返佢哋
用佢哋個邏輯
咁都叫保送
咁未即係柯文哲保送賴清德做總統囉
柯建銘條友都幾搞笑

講咩選輸也是贏
咁係因為你唔係佢地目標,先會覺得佢地帶既風向有問題
嗰班人都唔打算說服你,
就算佢地投左牛,唔通你會對白營改觀咩
佢既目標係討厭民進黨既人
咁咪即係要非黑即白,一定要揀一個支持?你要明白佢哋嘅支持多數係淺綠+淺藍,就算做樣都要對選民有交代,所以唔投的確係最好選擇。況且你睇睇柯建銘嘅嘴臉,白都無可能投啦
做得立委就要take side㗎啦 講到自己咁超越藍綠 即係唔應該只睇顏色啦 即係睇按議題按表現啦 游韓揀唔到?因為藍色綠色所以唔投 咪即係佢地睇顏色囉 咪同立黨嘅所謂初衷完全矛盾囉 立委第一個任務就逃避 你每邊投四票都冇而家咁撚柒

咁以後藍綠提案點處理?為咗對選民交代全部唔洗投啦 咁佢地入國會嚟做乜?
我估佢哋真係咁玩
以後全廢票或唔投
雞昌絕招
自己propose 個更垃圾或行唔通嘅方案
話藍綠兩個都唔夠好
點解唔跟佢做
然後唔投
攪掂
熱狗同大學做project啲freerider都係用呢啲招數
拎蔡英文之前推過既野改兩個字當自己推既
加蔥精粹正是如此
你睇雞昌
藍綠決定好開會日期
佢又要propose 一個
你唔跟佢
佢就扮慘話大黨逼害
大學時總有廢人freerider
你約親佢都話唔得閒
然後0貢獻
到要交功課時就話唔係冇貢獻,
係大家做project時逼害佢唔就佢
咁小黨唔take side 呢4年全部投廢票?
要睇化少少
部份白粉真係buy呢套都冇法
有班on9連咁樣會益左韓國瑜都唔知
仲問點解韓國瑜會做到院長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞