台灣2024總統大選確定「三腳督」(13) 開票之夜

358 回覆
1 Like 2 Dislike
跟住又要直播咆哮屌人唔出席
當正自己係立法院長咁
徐巧芯條八婆見到唔開胃
班台狗係咁講乜乜正義
最後班賣國賊地主全部當選
俾你踢到綠落台咪又係迎接垃圾藍白
其實呢啲係台灣民主過份潔癖問題
選舉本身要好多資源人力物
佢哋又要人冇黨產
即係黨冇辦法support自己
又唔可以同商界靠攏
即係唔可以有商業相關嘅經濟來源
乜經濟來源都冇時
結果出嚟選得嘅好多都係本身就有錢先有得玩
所以台灣出哂班地主
黃國昌真係唔撚識架wo
議事規則都唔知
綠白互嗆 韓國瑜拍板:明邀行政院食安專報

[NOWnews今日新聞] 立法院長韓國瑜今(22)日下午召集朝野協商,因台中市政府檢驗台糖豬肉,驗出瘦肉精,為捍衛民眾食的安全,國民黨立院黨團提案,邀行政院長陳建仁到立法院專案報告,不過之前因時程喬不攏,延宕多時,今協商終於確定,三黨都同意,明天邀陳建仁率相關部會,到立法院專案報告。

協商過程中,民進黨團總召柯建銘與民眾黨團總召黃國昌,仍言語互嗆。黃國昌說是民進黨拉下協商,柯建銘嗆,黃國昌不懂議事規則,不要把大家當白痴。民進黨團幹事長吳思瑤也說,民眾黨團副總召黃珊珊說要找韓國瑜協商,黃國昌又自行召集協商,讓民進黨相當納悶,他酸黃國昌對議事規則不是很了解,「多讀一點書」。

黃國昌則一一反駁,他都請教過立法院秘書長周萬來,他講的話,每一句都是對的。柯建銘則一直批黃國昌,不要再演了、不要再拗了,議事規則先搞清楚,再來跟大家爭辯,又不是小學生不認識字。吳思瑤第二次發言時,還要求黃國昌「看著我的眼睛」,全場大笑。

國民黨團書記長洪孟楷說,今天的重點是要請陳建仁率內閣來報告,若綠白兩黨要回顧歷史、演講比賽,就各自回去開記者會就好。最後韓國瑜裁示,明天邀行政院長率相關部會列席,針對民進黨執政8年食安問題進行專案報告。
睇J2個台北旅遊節目條女十足900芯咁樣
你睇新聞唔夠多,徐巧芯初出道個下被人話係松山鄧麗君
毓民基本盤仲有4千睇蔡壁如(港版myradio)
估唔到真係做台版myradio(千2view)
https://youtu.be/-tivKEm0908?si=suZRw2Hexd5yd4Au
https://youtu.be/dicZLGee2Tg?si=xdwPUcKcnLnzGusu
黃國昌戴住副眼鏡真係愈嚟愈似啲白卡佬
陳建仁平時唔聲唔聲
今日戰力強到
唔好當聖騎士流先得架
話曬佢cv 全台灣最強
徐巧芯
美鳳
初初仲以為佢為左擺脫統神單嘢
就自爆大姑被拘留.轉移焦點
點知會燒到自己成全台焦點
華國選民表示藍委操守向來都唔重要
黃國昌同柯文哲
班小草又比人收割了
小草們表示被割得好爽
睇住DPP係議會被撳係地上磨擦就值返晒
美鳳真厲害
如果今次咁都俾佢過關,下一步係咪台北副市長,繼而展望台北市市長

就職典禮前一日,點可能借凱道比你啊
專登申請先可以開記者會話DPP鴨霸,政府傲慢打壓民意
係反民主既行為

咁先有小草受落再任佢割
關鍵時刻話黃國昌謀住成個黨(因為柯p黃33市政府利益輸送官司纏身),吹到會同kmt合作26年接手新北市長咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞