台灣2024總統大選確定「三腳督」(13) 開票之夜

358 回覆
1 Like 2 Dislike
分清楚人同黨嘅分別先好唔好
基本道理

你嘅意思即係指,如果對當權者或者任何人嘅批評唔符合「基本道理」,就可以完全唔洗聽,不論佢論點係咩?
啱啱搵多次條片嚟睇,明抽民進黨嘅Timecode係10:14-10:32,18秒
之前佢用咗幾多篇幅介紹陳律師背景,講點樣反思,會做咩補救去講身障人士權益,就因為四個字「基本道理」而俾你當睇唔到,一句道歉仲抽水就直接跳去結論

與其問人識唔識基本道理,
不如諗清楚段說話嘅嘲諷對象係邊個,而內容上有冇分隔開區別兩者先啦
我有睇賀瓏高級酸回應
我都覺得佢哋咁回應好差
我主要係想講件事啱啱發酵嘅時候
你屌完佢 佢唔憤氣又酸返轉頭
純粹唔鍾意呢啲屌嚟屌去嘅政治風氣
抵屌還抵屌 唔等如你要屌落去
最有資格屌嘅陳律師嘅回應咪好得體
一個政黨嘅格局唔應該同自媒體屌嚟屌去
正面啲因為呢樣嘢sell陳律師同講自己幫身障人士嘅政策個觀感好好多
DPP唔應該再理王志安任何言論
一理佢就變相幫佢刷存在感
佢最尾加個串DPP既道歉.會好被人聯想賀瓏係因為DPP 言論迫害.而迫佢道歉.令人覺得佢只係為道歉而道歉
唔係真心了解自己既錯

係佢最後串DPP果段說話
都係想我提次DPP用身障人士拉票.同意王志安既說法

咁係一段道歉聲明入面.繼續夾帶自己既政治主張係咪一件好事?

咁當然可以話前段先係道歉聲明.後段已經變回show既一部分,不是道歉聲明一部份都可以
各人入各眼吧
楊寶楨請辭
寶寶居然辭職
仲要訪問時喊哂咁講冇內鬥
真係唔知乜事
喊到咁講冇內鬥
笑到仆街
有雞昌嘅地方就會內鬥分裂
同黃毓民一樣
未開議已經走兩件
阿北黨真係好撚好野

走左最靚果件阿北等亡黨啦
咁講又不盡然
成個黨都係騙子同投機仔
淨係針對國昌老獅唔太公平

寶寶辭職係咪連黨員資格都辭埋?
要退會費嘅事阿北會容許嗎
白黨仲未發揮到關鍵8席已經自鬥到亡黨
以後政論節目睇唔到寶寶
唔好睇少國昌老師一人毁全黨嘅能力
而家撚到柯狗黨連一席召委都R唔到
藍綠合打瓜白先係正道
寶寶退黨唔關白國昌事呀?
似係柯空降戰狼小姐姐騎係佢頭上?
半個月冇睇,白真係乜撚都deal唔到返黎
咁撚樣玩政治都有
睇下佢會唔會變前秘書長謝立功咁做"諍友"(爆33佢1月13都未退親民黨籍),始終政治黨工唔好pay,唔會做成世
白黨搞乜,有冇懶人包
柯p同國蔥搶左佢份工黎做日日係立法院鳩up
鳩up完就要佢執屎
咁惡啃既工點做落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞