警方通緝正生書院校長陳兆焯,據悉陳兆焯一家已移居英國,於英國成立正生會助移民家庭

441 回覆
437 Like 21 Dislike
明明佢2019 果陣日日話曱甴收錢

正生書院校長陳兆焯講左咩言論「被黃絲」
https://lih.kg/3605070
最好笑佢地既論點真係有返啲常識都講唔出口
屌你咁如果一個英國佬拎英國政府funding然後將D錢轉曬黎香港,畀人周到然後話用黎搞喺香港春風化雨又有冇問題呀?

你班cctoy 已經諗緊點樣連同班移民撚port佢畀hmrc 啦
連登仔中學都未畢業係咁低質素
正確係 icac 查唔到佢痛腳啫,唔代表佢冇做過,以前英王楊生未做政協果陣,咪又係一樣好多差佬查佢,最後咩都查唔到?
本身成件事嘅起源,就係正生響2021年響 fb 出post,話自己財困,需要人捐款,有內部人士不值正生所為,因為佢可能有機會接觸到正生書院嘅財務狀況,明明財務穩健,點解要呃出面啲人話自己財困呢?所以先向差佬報串,差佬查咗三年,到近期先話拉人,真係唔太關政治事,純屬詐騙案件。
佢老屈你嘅前題係,你係所謂出名嘅黃絲,咁佢邊忽黃搞到畀政府搞先?篤尿黃呀?
唔係咩好人黎
係納稅人嘅錢
呢樣一定唔會, 因為佢有錢叫雞
幫道友成本好低,刻苦生活要幾多錢錢
有啲人犯唔係好嚴重, 只係隱蔽青年, 同援交, 但係就要地獄式訓練, 根本冇對症下藥, 係因為佢哋感受唔到關愛先至要援交
Mr beast呢?
去英國🇬🇧拉人調查啦
將機構嘅錢轉入自己戶口,淨呢樣已經好明顯係詐騙啦。
捐錢原來係任佢駛? 明明係捐俾佢香港搞正生書院, 佢自己都係話正生書院冇錢要人捐
而家佢話去英國又得? 邊個批佢? 佢有冇問過捐款人?
你真係抵俾人呃
真心叻
咩燒山,劉細良,抵旗易, 咪一路呃緊YC錢囉
呢班黃標kol 仲可以玩幾耐
仲要咁多水魚課金
仲有賤種趙善軒同王俊彥都係呃錢
yc應該想像唔到果班友至少搵緊十萬一個月
以為班友好慘好窮要大家幫,其實多過自己份糧多多聲
細良賣樓袋住4千幾萬去支那大
想窮都難
春風化雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞