警方通緝正生書院校長陳兆焯,據悉陳兆焯一家已移居英國,於英國成立正生會助移民家庭

441 回覆
437 Like 21 Dislike
識咩 可以強身健體
想睇三萬境外執法
呢排都好多海外通緝
有無可能撥亂反正,重啟逃犯條例
你口口聲聲YC YC
咁你咪由得愚蠢嘅YC被人呃囉,扮正義做乜柒
就係有一種人特別關注「YC」比人呃
陳兆焯:88 popo
嗱唔係幫邊個,正生係自肥得好勁,但佢交到盤數靚比正苦,以前報過,佢地個戒毒成功係高,重吸係相對比較低,否則班官點會咁豪批錢
跟本攪唔成演唱會個時,已個個知,否則點會個個縮,再冇曬聲氣光環係有個唔係圍內人爆曬內部個全錢流向出來,
https://www.facebook.com/czsauk?mibextid=ZbWKwL
呃錢呃得咁辛苦幾十歲重搞咁多活動
老婆做普通學校校長退咗休
仔做醫生
重咁勤力呃
根據香港和英國查冊,整理正生會、正生書院及英國公司的財務報告。當年正生書院的籌款,用正生會的銀行戶口收款,但書院每年的捐款收入只有約百萬元。2022年設立的英國公司支援移英港人,為香港正生會的子公司,去年持有321.6萬英鎊(約3200萬港元)現金。而正生會的外幣現金,2022年新增英鎊資產,持有最多現金的貨幣。
根據公開查冊資料,難以判斷和分析正生會收到的捐款是否無用於書院的營運上;亦難以判斷英國子公司的資產與籌款的關係。

01都公道過cctoy
哩條友十年前個時咪吹到佢勁正氣嘅
記得當年係想拎梅窩中學個空置校舍
比梅窩人反對
先至出左名
聽人講咋
英國攪咗檔嘢
派餓底去local charity, 做一排就返去攪返同一壇嘢, 爭同一個funding
咁當然可以話各有各做啦
是否詐騙真係任佢噏
英國成立正生會 梗係要轉移經費
共產黨老屈嚟嚟去去嗰幾樣
唔係叫雞賣淫 就係欠稅,是但一樣
咁呢個真係商業詐騙犯呀嘛

邊關政治迫害

如果劉馬居話自己係黃絲你會唔會話佢非禮小妹妹係政府迫害佢
去過參觀
住嗰度真係衰過坐監
坐監整嘢起碼有糧出
用得YC兩隻字就知佢係藍絲狗啦
除咗佢個仔係喺英國住咗一段日孑 叫做落地生根

佢自己同老婆都係啱啱移民英國 點解仲有能力去幫 其他移民去英國嘅香港人
未審先人格謀殺
黑9最鐘意用呢招
典型走精面港畜
賺藍養黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞