觀塘車禍|孕婦一屍兩命 司機被暫控危駕致他人死亡 周五提堂 l

481 回覆
169 Like 18 Dislike
個貨車佬又冇裝車cam 附近閉路電視,除咗職員應該冇人可以流出嚟,加上做咗呈堂證供 除非去旁聽
行人遲啲過又會死﹖
佢地講緊另一條車cam 片,唔係呢單野
冷靜啲
條on9仔可能小學都未畢業

你講緊上面條片
其實好撚少事
冇撞咪得
呠都唔需要
點抵死法?
開過新ac啦你
兩三個禮拜就放

監獄留返嚟鎖印Tshirt、印兒童插畫去危害國家嗰啲人

我記得中學上物理堂個陣好似有講過殺車係會有慣性動作?所以唔係一殺車架車就會即停,係一定要有返相應嘅殺車距離先停到
架車見到有人會撞,殺車停,咁只係停響過路處之上。
但過左過路處,一係就撞完人先殺車(低機率)
一係就行人根本唔響果個位過
你識唔識理物同有無常識架﹖
祝你第日老婆大肚果陣都俾車撞
拎其他地方文化套落香港
唔通日本就無撞死個人咩
日本紅燈右轉 如果係香港實行 死得仲多人
根本係垃圾政府對行人同司機教育不足
意外嗰個位係可以過馬路架喎
海濱道嗰個彎位行人睇唔得遠都唔出奇
但彎位撞到咁應超速應該走唔甩
佢係呢個位過馬路︰

望左冇車
過馬路
然後架貨車高速係再後面個彎位掟出黎
然後極速片入事主過緊既位
咁事主係冇責任喎
你識唔識物理同有無常識架﹖
法官閣下,該段道路容許50km/h ,究竟有無超速,大車彎位都無可能50km/h以上入彎,即係無超過法例容許嘅車速,加上路政署/運輸署設計道路喺彎位做一個行人過路處已經係錯誤,我當時人亦有留意到路邊有行人,不過死者亦都有可能無留意有車接近,跟據影到嘅閉路電視片段,我當時人駕車駛至該過路署,死者在無留心下直接行出馬路,我當時人發現即時作出緊急停車,不過大車慢速急停都需要一段距離,所以才做成是次死亡交通意外,我當時人已在良好駕駛情況下在不能預計嘅情況下發生意外,所以 懇請法官閣下 判我當事人危險駕駛引致他人死亡罪名不成立。
屌你我就真係問你識唔識物理同有無常識
希望坐終身
On9 logic
唔怪得香港d司機咁撚垃圾
好好笑?
睇完第一句就知你無牌
停車距離係思考加剎車速度
再加埋佢係一架貨車
係,講緊上段條片
如果講死左母女個單,其實最好係有交通燈既班馬線過/行人天橋
所有迴轉位都係伏黎,你每過一次就係測試自己既時運值
所謂盲點同時差係存在,可以同時司機同途人都覺得無車無人
但到發現已經唔會收到油
科技上未做到完全抵消物理
做到既話就叫反重力
Tr3b 戰機係目前所謂外星科技產物,聽講係美國係羅斯威爾事件用逆向技術打做,如果係真既話可能d交道公具真係做到即停即開
你依啲Attention moron 以為自己好型?
仲有咁多人應佢機
一早block 左D attention seeker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞