觀塘車禍|孕婦一屍兩命 司機被暫控危駕致他人死亡 周五提堂 l

481 回覆
169 Like 18 Dislike
嗱,老實講句佢現階段都仲係告緊危駕致死咋
都唔係 已經好過大陸、東南亞、中東啲國家
睇死佢最尾坐幾年又出返嚟
無車牌無知識無常識
大陸係好過香港,你返深圳一轉就知,佢地車會讓人,人基本上唔洗睇馬路就咁過都會好安全
大陸係市區揸車會好慢,唔似香港d 人下下比油衝燈唔知做乜
大陸係好過香港,你返深圳一轉就知,佢地車會讓人,人基本上唔洗睇馬路就咁過都會好安全
大陸係市區揸車會好慢,唔似香港d 人下下比油衝燈唔知做乜
班垃圾狗閪成日比油片車衝過安全島同斑馬線
你咪撚癲啦
守則係寫人讓車又點?
而家就係有片證明當時冇車個大肚婆先過馬路
咁跟返守則既話係咪要佢上返去原本個位讓架車過先?
係 除非個官話扣左 法庭果三份之一之後 係判5 年 咁去懲教就會變坐3 年幾
只要坐多過1個月 返懲教都有得扣1/3
以事論事,我覺得無車係指幾遠個距離無車先?
如果指由街頭望向街尾無車根本就無可能
最大可能係預判時間出錯,而司機又完全無留意馬路情況入彎,唔排除當時佢係咪㩒緊電話或者做緊其他事分心
係你地死撐大肚婆亂過馬路啫
交通意外撞死人一定喺咁
唔明你個[無車]邏輯點黎
無車咁邊個撞死佢,味咪車囉柒頭
事實係睇到有車都照過或根本無睇
根本就係想同車劃鬥快但柒左
你睇啲人話咩車讓人就知轉移緊話題
On99無知又要搶口
死返入去你老母個閪啦
就事論事,我尋日睇返872巴士單野,之所以告到個巴士佬誤殺係因為有齊人證物證證實個司機係刻意高速駕駛先入到。
根本係你老母比狗屌生左你條賤種食屎狗出黎
所以咪有人話依加仲劈友老謀戇鳩
都話我唔係講緊大肚婆單嘢
我係撐大肚婆無錯,我討論緊上面另一條片個女人,唔該睇清楚先屌。
唔憎唔代表 就係愛護嘅
今次個大肚婆除咗係女人 對你做過咩 要令你憎佢

上面講今次唔係行人問題 你就不停針住行人係女人所以佢錯 毫無道理可言

同埋冇話唔比 你憎緊50%嘅人 會好辛苦 建議吓啫
RIP
但有人會同痴線佬鬥快,依
睇下我過唔過到先

但柒左就扮受害者
亂過馬路害司機囉
啲人成撚日見到車都照過架喇
明明架車衝緊過黎
望到架車都重要開始過
但計錯架車到步時間
果陣個位咁開揚邊會睇唔到有車過緊黎?

被人撞死係抵死架播
但有成班柒頭鬧司機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞