如果新世界租務部識玩, 應該引入山姆/好市多去K11 skies

221 回覆
67 Like 426 Dislike
連登仔教純官做生意
開間Ewerhon或者 Fortnum and Mason未得
大陸Costco同美國Costco同價
musea 樓下買個牛角包都$3、40
開間山姆定彼得都唔會係大陸個價㗎啦
又啱喎 純哥 Adrian出名做生意好叻

望下新世界股價債價先出黎柒啦
入到去少人過墳場

所以講學做生意一定係跟連登仔學
唔洗發夢
新世界第一個玩車場叉電收費

而到11 Skies 比個廢柴7kW 叉電(仲要唔足火) 都要收$12/ 一小時
空運賣超市平價野,咁重皮點回本
又唔係,
本身佢都2800 個車位
一定預左交通

爭在佢會唔會引入呢啲超市, 定係靠佢啲兒童向設施發圍
其實都有得諗, 比晒啲細路入去兒童向設施玩
家長就去買野
人地無個K 字架
11 Skies
引入咪最多幾個月貨仔就變死場
大pack野唔岩香港,香港本身屋細,唔興煮野食
你估似大陸外國咁下下千幾呎,housing咩
事但落個街都有m記,牙活,大家樂依堆餐廳,又有百佳惠康
donki 同巨型百佳無咩分別
佢都係賣香港野

最多多小小情熱價格 (屌咪又係百佳牌啲fd)
熟食又唔吸引, 壽司直頭垃圾
近大路咪得
其實洪水橋近住深西通道嗰啲位得
多9餘啦...黎到香港賣貴一倍都唔係第一次發生嘅事
愉景新城之前咪又係新世界

佢應該就係見愉景新城算係搞得起照辦照碗
不過後尾佢都賣左
PlanA就收緊180蚊一尺,一年收緊1億多d
PlanB就準備收15蚊一尺,成功就收到82萬租,仲要10年死約。

PlanA就同老闆無咩好講,托著啫收錢。
PlanB就同老闆講話會吸引好多貪平家庭黎掃貨,個場好多人行。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞