如果新世界租務部識玩, 應該引入山姆/好市多去K11 skies

221 回覆
67 Like 426 Dislike
你都傻 班巨企死晒自己有公司會分晒個餅
開咗巴士站的士站
老闆做嘢唔使你教
如果識玩
應該推薦競爭對手引入樓豬呢d天才去佢公司做高層
做cheap 晒個brand,唔會啦
做得成機場一早做左啦,成個機場都冇鮮貨賣,你明咩事
K11地下咪有market place 囉柒頭
賣撚到pk,專做遊客生意
原來我都搞錯 正名係
11 skies 無K

1. 連最近機場大場, 又偏既場都搞唔到
抵香港無呢類超市

2. 就係個場未開 先可以研究一下商鋪組合

3. 至於顧客群就要sam's club / costco 諗
上面D人思維仲係只同深圳比較, 無比較港島/離島區, 確實需要吸到中西區外國人先有生意做, 不過外國人都走左好多
什至吹大D 港珠澳都仲得
隔離名店就退租
如果要開會唔會megabox 比較適合
反而新界鄉黑嗰啲地有得諗
佢哋申請到改用途就OK
鄉黑啲地無你想像中咁好用
啲路碌爛有政府整,但始終車流有限

但如果整間Costco,多咗咁多私家車,係啲村民包括鄉黑都唔會鐘意。
而家有咩空運貨係因為要多少少時間運去市區而影響左供應/新鮮度?
D貨車無雪櫃咩
你估呢度好似日本魚市場, D魚送到黎要即刻開黎食先新鮮?
我同意呀,只要停車場夠平,又有得免費叉電,再加埋山姆肯定有人流
講真吖k11扮咩高檔呀 會唔會有人特登去機場買LV CHANEL HERMES
之前咁多隔離設施,求其搵個變outlet 都可以㗎,唔洗局限係11 skies
機管局都新世界講11 skies 定位係娛樂品牌,有D比小朋友玩嘅設施又有medical company,又搞咩4D 體驗。人地想人玩呢D 設施,唔係買送。
反而將竹篙灣隔離變山姆就有得諗,還掂迪士尼隔離都起唔到高樓大廈,做outlet 就頗適合
人地叫11 skies 啊傻閪
真,中共根本唔撚係行馬克思個套,只不過係掛住馬克思排頭既利益集團。
一睇就知鄉下仔
11 skies同K11 skies 都未識分
開喺嘉里貨倉呢D地方先夠大, 樓層多, 樓底又夠高
邊個開邊個得罪誠哥喎
沃爾瑪唔係其實開過都執晒咩
買大件裝嘅消費模式根本係美國加拿大澳洲個種地大住house有空間放野唔可以日日買新鮮野食先適用
香港廚房都唔夠人哋架私家車大,仲要樓下兩步就有街市商場,啲人咪又係貪新鮮
香港屋細 冇 freezer
開黎都冇客啦
都係 之前去過元朗嗰啲地方 離開市中心之後啲路真係爛爛地
開山姆,淨係講交通都塞撚死你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞