Winning Post 10系列集中討論區 3

659 回覆
2 Like 2 Dislike
謝謝ching,因為仲未開到海外牧場,以家20個位,3個位留來幫幫未來種公B生仔。大約15個位幫A種馬沖子系統,2個位後備。
我想問下如果A種馬生到好的馬女, 係咪應該全賣,等A升系統後先買回A 馬女?
還是先留A 馬女, 淘汰一隻A馬女的老母,一隻一隻咁換? 但我怕咁樣A 會唔夠仔女衝系統,
因為冇看馬器, ps4 自己輕鬆玩, 想問下一般你地用幾多隻繁殖母馬幫種馬衝系統?
除左wpstud,仲有冇咩網講自己配隻勁自家馬贏g1,睇完台仔網都唔太明
會唔會飛咗去海外牧場
簡單方法係揀繁殖牝馬要以下條件
1.SP高
2.有母父O
3.第3代第1第3隻有自立系統
4.第3代要唔同親系統

配種搵高評價高爆發力 然後等運氣
第二點唔太明
牝馬老豆自立系統 有馬牌
明白thx
家用機版有冇快速實名化方法?
我自己個玩法係同一個地方4-6個系統既輪住配
例如我兒家個呢個save玩到2029
我有打星既男馬&系統分別有:
大震撼
夏威夷王(龍王,大鳴大放)
吉兆
范高爾架空仔
丹山系架空仔
ハイセイコー系架空仔
中間再穿插2-3隻金獎章、justify呢啲outbreed馬
Keep住個血活
個系統既可持續性會高啲
第3點好難搵到😭
中一隻都收貨先啦
今晚再研究下先,玩左噤多代,今次玩得最認真🤣

想問一下呢個係乜黎
流星馬 叫做有質素馬既標誌
八圍通常唔差 sp會有約68或以上
睇wpstud就會明白多d
呢個係一等星 幼駒event黎
鍾意睇日本馬嘅馬迷,相信興趣都係植根於日本賽馬遊戲,當中《Winning Post》系列應該係最多人玩嘅賽馬Game,不經不覺已出到第10代,亦有當代香港名駒登錄遊戲,包括「浪漫勇士」、「金鎗六十」及「金鑽貴人」。

香港馬王「浪漫勇士」喺遊戲中屬於咩屬性呢?當中一個特性為「 二の脚」,意指前領馬於直路領先時,速度會上升,真係符合現實中「浪漫勇士」嘅特性,而「性負根性」更加被評為S級,即係鬥心,直頭出頭時以頑強鬥心抗衡後上馬嘅挑戰,同現實中「浪漫勇士」嘅超強鬥心一樣。此外,「浪漫勇士」於遊戲中「柔軟性」被評分C+,正好反映此駒現實中於賽事有時會搶口嘅情況。

「金鎗六十」又點呢?遊戲中被評為「直一気」,即係爆發力強勁,「性負根性」與「浪漫勇士」被評為S級,不過「パワー」只有G+,即係難以應付上斜馬場、泥地及變化地。

至於「金鑽貴人」被評為好有韌力嘅遲熟馬,「瞬發力」只得E+評級,「柔軟性」及「パワー」亦只得G+,與現實中相差幾遠,真係見仁見智。
叫寫稿條蛋散買返2024版啦
新入坑,想問下有冇師兄玩緊ps5版?光碟版個dlc唔知點兌換,有16個數字嘅?但我開PlayStation store開打序號個位都係得12個位,求解答🙇🏻‍♂️
生咗隻春嵐馬淨係識跑泥係咪bug嚟
係 條件冇限制場地適性
想請教下騎師啲能力係咪fix咗㗎啦?
例如我俾晒啲好馬一個冇咁好嘅騎師,佢贏馬多的話啲能力會唔會升得快啲/多啲咁?
贏馬都有分升得多定少,睇騎師成長力幾高,通常特性越多,升得越快
即係我點都冇可能將一個三X嘅騎手練到三個雙圈?
未試過,但跟返我調教師經驗,成長力差一級已經難練好多,最top果班幾場G1已經開始見效,能力好快全滿。無特性果班會卡係某個能力好耐先升滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞