點睇周國豐同伍仲衝話janice最好聽時就係黎明時期?

132 回覆
8 Like 25 Dislike
我會覺得佢果種唔鍾意人迫
接王菲班,王菲又係鍾意自由
簽返leon間舊公司sony會比較好
經理人又係佳哥
好似陳柏宇

華納根本無真心去捧佢
但佢要簽埋個妹先肯簽,無幾多間肯
除咗佢阿妹件事,同時仲有四大唱片公司版權事件玩詩樂壇。 本來理應係衛蘭當紅時間 可惜
其實我都唔明,leon自己都走唔同曲風,咩都接觸過
你對比填海果種過時黎黎去去果種
點解就唔接受janice去玩其他曲風?
或者佢同阿mark都係覺得香港人鍾意苦情歌
容祖兒唱左n年都係呢種
以市場角度leon係無錯既
大佬,第二年已經打敗容祖兒,第三年銷量登頂女歌top 1

不過我都認為係因為佢阿妹單野
導致佢印象差晒
佢阿妹同藍校長契仔到今日都番唔到身
其實衛蘭性格都係難搞架啦 佢自己唔鐘意啲歌,但事實黎明係岩 整比佢啲歌係最岩大眾口味,唯獨佢自己唔鐘意 再加上佢唔係好有野心同努力專注喺唱歌事業既取態
男廁田
女Janice

Janice當日走勢港版Taylor
其實黎明時期唔算hit嘅街燈晚餐 都屌打哂華納所有歌
有時命運黎我真係搵唔到香港有女歌手由第一年女新人金
直情就跳到去女歌手銅.銷量仲要超過一姐
大部份女歌手由新人都要時間沈下,佢一黎就火箭咁上
只怪佢個妹唔生性,唔係佢應該比王嘉爾更早入k pop
伍仲衡中英文都唔識,佢講嘅衛蘭係咪真係衛蘭
依家串流緊係口響
講點擊率分錢,愈多點擊率首歌就分到錢
以前係講出一隻碟有冇人買
以商業角度緊係d歌要最好先出
所以變相要睇香港人口味
連登仔最on9係唔會去當時去諗
點解以前既歌手特別多好歌
原因係你既歌唔好聽,唔hit隻碟都賣唔出

所以當時佢以新人第二年就直接ko容祖兒係好撚勁
到佢去到華納已經唔係賣碟時代,容祖兒都收山
出道先係最好
大佬,當時一出由大哥,之後一連串好歌
my love my fate,心亂如麻,十個他不如你一個
唔係點會第二年已經ko容祖兒
只係少容祖兒出一隻碟
頭幾隻,首首都背得出
做左耶撚之後差左
華納時期
it's ok to be sad
little miss janice 都hit 過既
低過王菲,強過joey
秒殺淫k
日版endless story已經難超越
但janice把聲唔輸日版
https://www.youtube.com/watch?v=F6fsScqwZpc

由00到23年去比,janice把聲可以話係所有女歌手最好聽
真係好正成隻碟
佢自組女班底
好似1/2年
不過無咩聲氣
好似玩緊女權野
全部都係經典
以前真係百花齊放
你搵依家既垃圾比
屌到廢時啦
咪又係班連登仔自hi
陳蕾d 歌hit 咩?
dear jane d 歌最hit 係咪? 首首都口水歌
都係 睇得出
最近有聽下華納d「新曲」,view數好少,又冇聽人提
真係好小眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞