Teslun算唔算窮撚車?

368 回覆
399 Like 109 Dislike
認真講句,Tesla凳又硬,坐又唔舒服,做工麻麻,啲內籠板成日有異響,隔音又差,行快小小路噪 胎噪出曬黎,啲風聲大到以為係咪漏風真心唔明有啲人咁都當佢係Luxury car靚車咁就算當係腳車都唔洗咁折磨自己啊嘛
我揸理想L9 遲下想轉mega
中年被裁失業後轉做保安,你問我答
https://lih.kg/3564631

樓主又好有錢好高貴 做保安
揸果個先係teslun啊
無試新m3?
個個拎成年人工買車 就唔會成街錢七甩皮甩
宜家啲model s廿個唔使有架
因為引擎先天缺陷先要拖波

電動車隨時可靠電流閘控制扭矩,易做到線性輸出
開得呢啲post應該都係揸唔起車既連登仔
從來買車唔撚會計月供幾多錢
出架車都要上會,屌你搭返巴士算
車價其實好閒對比養車
養一年無10萬都7-8萬開支
基本上5年就一部車價
所以無論買咩車都無可能係窮撚...

事實上車價低過50萬先叫理性消費(稅前30萬)
你俾高過50萬買車其實等於交稅送錢俾政府
每1萬交多115%,得到既野又唔係真係咁多。

所以我都支持人腳車買T 車。
好撚多做Uber就真嘅
係唔明同價位好多選擇,但係就好多人揀Tesla(對車冇乜經驗嘅人),但係其實呢部車我個人覺得係唔適合新手揸

更加唔明嘅,好多揸model 3 嘅人上落車真係會有一份揸超跑嘅氣焰(那來的自信),同埋有一份優越感

例子:見過好多次啲司機拖住另一半準備上車嘅時候都會四周圍望吓(嗰種感覺係有冇人留意緊佢部車),可能係我諗多咗

當然坐Uber都有遇過好多好嘅司機
中年被裁失業後轉做保安,你問我答
https://lih.kg/3564631

連登鄙視鏈
住村屋
門口充電
腳車
吓,你下下計新車價錢咁好多人揸牛肺benz,ghibli 咪好撚有米
ghibli新車100個喎
Gallardo新車300個,而家就去買50-60萬買到,平過E Class 咁係咪又揸超跑,好撚有錢先
新Model 3試過 都係麻麻
同埋個on9指揮燈+螢幕轉波真係反人類設計黎
事實10個買車8個供
你嘅數據係你同你身邊嘅人?
窮撚會買BYD
傻9先供
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞