Teslun算唔算窮撚車?

368 回覆
399 Like 109 Dislike
攘清楚啲車款先上黎鳩up啦
h車先係車呀
響喉地板油
其實睇唔起/憎 Tesla既人現實生活會點?
見到fd揸Tesla 會笑鳩人?
笑左唔會少忽肉,笑完嗌交又無謂

見到路上有Tesla又會點?隊佢屎忽
之後內心暗爽下?

利 無非teslun但睇親呢d post都好鐘意入黎睇罵戰
好多傻閪以為一換一係慳稅,其實中間已經食左夾棍,提升車價,岩岩好食到免稅,即係呢間車原價值20萬,標價賣40萬再免稅,賣返40萬,你係咪覺得好抵

9成電動車係香港玩緊呢樣野,連BYD都做緊
佢話要賭
會唔會係因為你唔識其他車,冇留意
BYD本身就係平價電車, 咩叫連BYD都做緊? 講到佢好唔願意賣咁貴咁
點會
連登仔個個都fg 50k,做五年嘢100k,
大部分人都係揸林寶法拉利,
所以Tesla 算係窮撚車嚟
有部分年薪千萬嘅巴打直頭覺得非限量嘅林寶都係窮撚車
現實係一大堆做倉做跟車揸架15年車嘅civil jazz笑人Tesla
其他車唔知
但T車個價係官網訂 直銷冇代理 同你買部iphone 差唔多

邊似eqs 係支國50萬一部都冇人買 香港賣成球野
你知唔知自己講緊乜
T車不嬲都係呢個價
香港係因為免稅先可以賣到30萬
你估tesla黎香港係有代理mark up?
咪係齋版都夠打贏好市場上99%車款啦
住屋黎講得淺水灣 地利根德閣 叫做好少少 其他一律同美孚新邨無分別
咁講真電車而家主要受眾都係想平嘅人啦,有錢我理得幾貴油照樣v12洪洪洪
揸tesla已經柒
班友揸格幾皮牛肺車有閪資格笑teslun咩 憎人富貴厭人貧
我講本身車廠賣電車已經mark up,電池已經好平,摩打緊加係,電車根本唔值宜家呢個價,T車製車已經好少人手,更加無可能賣得貴,如果有代理係中間,再食多層水
窮唔窮係睇資產
唔賺多d開公司係黎做義工?
傻鳩 model S > model 3?
香港呀而家 model S連最新版都冇引入呀
照你咁講911> Taycan GTS啦
咁Taycan GTS係咪好cheap呀
M4同M135i比
1M都爽過3,4,5系添
淨係知啲七人家庭車都三四十萬
自己去有錢地方睇下,數下有幾多架 Model Y 你就會知道自己有幾戇鳩 … 成日講到有錢就一定揸林寶堅尼,揸架3 or Y 就係窮撚,啲人話連登仔成日非黑直白,因為現實生活根本冇體驗過了解過
您唔好傻啦,大把馬主買血統買名種,睇晒stat先買,唔使贏嘅,買隻草泥馬就得啦

好馬贏幾千萬獎金,邊個唔會要?

同埋養馬唔係真係咁貴,一個syndicate每個夾幾十萬啦,夠5年expenses架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞