<名偵探柯南> 集中討論區

1001 回覆
135 Like 2 Dislike
第一隻手嫌疑都幾大
因為黑方組織係用Android 機
紅方係用IOS
第一隻手用Android 另外兩個用IOS
不過如果Rum係臥底就另當別論

柯南都係android
第一隻手嫌疑都幾大
紅方係用IOS

柯南用android
第一隻手嫌疑都幾大
紅方係用IOS

柯南都係android

柯南半年轉左好多部手機

我掉轉左
紅方用開Android
黑方用開iphone
即係黑田同廚師仲有嫌疑

第一張拎手機隻手好可疑

agger, 揸手機方法唔同

都講到明3個

第一張拎手機隻手好可疑

都講到明3個

3個人,但若峽一早講左唔係
青山之前某個短篇話畫若峽等你地以為佢係反派個感覺最開心
所以3個人應該係指第一隻手+黑田同廚師?

第一張拎手機隻手好可疑

都講到明3個

應該似係黑田/廚師
若狹似FBI

第一張拎手機隻手好可疑

都講到明3個

應該似係黑田/廚師
若狹似FBI

其實廚師目前為止咩都無做過最清白果個
出場果集只是有人遺失馬票又唔係殺人案
最多路人一句今晚矇面超人敵方Boss心腹會出場暗示
之後只係出黎睇下新聞見老師上報同睇論壇見人討論新一
乜都冇做過甚至戲份都少得可憐就成了Rum嫌疑人
今集直接話佢係嫌疑人其實都有d急進同唔多充分
因為漫畫本身冇做過咩,反而係讀者FF過多
甚至一個黑化畫面都冇淨係提過佢識得老師
比當年誤導大家以為Judy=Vermouth 更少資訊

第一張拎手機隻手好可疑

都講到明3個

應該似係黑田/廚師
若狹似FBI

其實廚師目前為止咩都無做過最清白果個
出場果集只是有人遺失馬票又唔係殺人案
最多路人一句今晚矇面超人敵方Boss心腹會出場暗示
之後只係出黎睇下新聞見老師上報同睇論壇見人討論新一
乜都冇做過甚至戲份都少得可憐就成了Rum嫌疑人
今集直接話佢係嫌疑人其實都有d急進同唔多充分
因為漫畫本身冇做過咩,反而係讀者FF過多
甚至一個黑化畫面都冇淨係提過佢識得老師
比當年誤導大家以為Judy=Vermouth 更少資訊

Judy=Vermouth係多到爆炸
基本上次次貝姐內心戲都係Judy大頭

第一張拎手機隻手好可疑

都講到明3個

姐係有可能rum仲未出過場
青山鐘意拎高達做梗
三個獨眼既令人諗到渣古果類
有人提到黑色三連星

Run有海盜梗所以應該係獨眼果個
而哨牙同鬍鬚佬對應黑田同廚師
或者查吓邊個聲優配過高達會有頭緒?
青山鐘意拎高達做梗
有人提到黑色三連星

黑田無
另外2個動畫未到 唔知邊個配

第一張拎手機隻手好可疑

都講到明3個

姐係有可能rum仲未出過場

照佢咁講,係
青山鐘意拎高達做梗
有人提到黑色三連星

黑田無

題外話,佢咁樣搵聲優會唔會好麻煩?
萬一人地唔想配?
青山鐘意拎高達做梗
有人提到黑色三連星

黑田無

萬一人地唔想配?

通常冇乜可能唔接,一黎青山咁有心玩梗比足曬面,二黎柯南又係熱門野黎,三黎又唔係d乜負面或者惡搞既角色
青山鐘意拎高達做梗
有人提到黑色三連星

黑田無

萬一人地唔想配?

通常冇乜可能唔接,一黎青山咁有心玩梗比足曬面,二黎柯南又係熱門野黎,三黎又唔係d乜負面或者惡搞既角色

搵到寶少同馬沙兩位聲優配安室同赤井真係好勁
神作
神作

agger,玩伏筆玩到出神入化
但係柯南始終上唔到神台,睇票房就知
希望出年有黑衣人可以再推高d
神作

你講邊度票房先
日本個邊套劇場版仲係今年最高票房嘅日本戲喎
香港呢邊就少人接觸無計啦
神作

已經係國民級都叫上唔到神台
隻on9機械貓唔計果套3d都係44億叫最新記錄
唐紅的戀歌已經近70億

老老實實sunday唔會比佢完 尤其係55計劃大傷本身已經無乜ge元氣
真係完結應該會執笠
青山鐘意拎高達做梗
有人提到黑色三連星

黑田無

萬一人地唔想配?

搵到寶少同馬沙兩位聲優配安室同赤井真係好勁

古谷都叫易d
池田秀一叫得郁真係
另外黑羽盜一都係池田秀一配
三池苗子搵到田中理惠又係估唔到
神作

你講邊度票房先

無論係小新定柯南係日本嘅票房都好撚勁
D所謂大片都唔夠佢地黎
終於追哂漫畫啦
大半年無睇
神作

你講邊度票房先

無論係小新定柯南係日本嘅票房都好撚勁
D所謂大片都唔夠佢地黎

日本動畫電影票房 講緊系列年年都有出 應該係柯南>機械貓>=寵物小精靈>其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞