<名偵探柯南> 集中討論區

1001 回覆
135 Like 2 Dislike
差唔多翻睇哂一次劇場版 九唔搭八之最真係第11個前鋒

竟然唔係向日葵

個人覺得最垃圾嘅3套:
第11個前鋒
絕海的偵探
業火的向日葵
尤其是前兩者似宣傳片多過似套戲

第11個前鋒唯一優點係主題曲

生物股長

竟然唔係向日葵

個人覺得最垃圾嘅3套:
第11個前鋒
絕海的偵探
業火的向日葵

生物股長

最近都loop緊
第11位前鋒我覺得ok喎 最後球場入面少年偵探團互相傳波交比柯南睇左好多次都好感動打冷震
反而絕海的偵探真係麻麻 向日葵就推理成份太少

竟然唔係向日葵

個人覺得最垃圾嘅3套:
第11個前鋒
絕海的偵探
業火的向日葵

生物股長

最近都loop緊
第11位前鋒我覺得ok喎 最後球場入面少年偵探團互相傳波交比柯南睇左好多次都好感動打冷震

on9兇手一黎就無啦啦自爆
仲要大大聲講踢唔足90分鐘ge人無資格踢波 但係個細路正正唔能夠踢足90分鐘
動機黎講好過向日葵條女0.5分 1億滿分的話 向日葵條女0分
個細路老豆真係好好人
成套真田最慘

結尾 我寧願睇十五分鐘
啱啱重溫到呢度

圖書館殺人事件
其中一個童年陰影

竟然唔係向日葵

個人覺得最垃圾嘅3套:
第11個前鋒
絕海的偵探
業火的向日葵

生物股長

最近都loop緊

仲要大大聲講踢唔足90分鐘ge人無資格踢波 但係個細路正正唔能夠踢足90分鐘[sosad]
動機黎講好過向日葵條女0.5分 1億滿分的話 向日葵條女0分
個細路老豆真係好好人
成套真田最慘

結尾 我寧願睇十五分鐘

呢d位不嬲都係比柯南一言驚醒兇手 漫畫都係咁架喎

竟然唔係向日葵

個人覺得最垃圾嘅3套:
第11個前鋒
絕海的偵探
業火的向日葵

生物股長

最近都loop緊

仲要大大聲講踢唔足90分鐘ge人無資格踢波 但係個細路正正唔能夠踢足90分鐘[sosad]
個細路老豆真係好好人
成套真田最慘

結尾 我寧願睇十五分鐘

所以柯南不嬲比人笑鼻屎大的動機
劇場版黎講動機佢同向日葵真係數一數二柒

史上首次新蘭封面

史上首次新蘭封面

一千話福利

史上首次新蘭封面

啱啱重溫到呢度

圖書館殺人事件
其中一個童年陰影

舊果埋其實好好睇 夠哂恐怖
啱啱重溫到呢度

圖書館殺人事件
其中一個童年陰影

成床面具個單仲恐怖 我到宜加仲記得犯案手法
啱啱重溫到呢度

圖書館殺人事件
其中一個童年陰影

嗰個係動畫原創
嗰陣啲原創都幾高質
btw我覺得最恐怖都係繃帶人

史上首次新蘭封面

唐紅的戀歌 票房破哂紀錄
日本上半年第一

生物股長

最近都loop緊

個細路老豆真係好好人
成套真田最慘

結尾 我寧願睇十五分鐘

所以柯南不嬲比人笑鼻屎大的動機
劇場版黎講動機佢同向日葵真係數一數二柒

死喇我覺得向日葵幾好睇 雖然個動機好膠 但同基德一齊走佬好刺激

各花入各眼既
啱啱重溫到呢度

圖書館殺人事件
其中一個童年陰影

嗰個係動畫原創
嗰陣啲原創都幾高質
btw我覺得最恐怖都係繃帶人

案件重演果陣真係幾得人驚

和葉 小蘭
呢期睇咗幾篇分析都話boss係莎朗
睇落又幾合理
起碼合理過求其一個出過全名嘅人係boss
睇落又幾合理

睇落又幾合理

出過全名呢下玩死自已
如果佢唔係話過唔想破壞博士個美好回憶 佢初戀情人係最合理
睇落又幾合理

出過全名呢下玩死自已

我覺得就算唔係boss都可能同組織有關 因為嗰幕既表情、氣氛描寫得好沉重
可能原本真係想初戀情人係boss 但最後轉馱
睇落又幾合理

出過全名呢下玩死自已

我覺得就算唔係boss都可能同組織有關 因為嗰幕既表情、氣氛描寫得好沉重

點解你地係咁懷疑博士的初戀情人 佢唔係淨係出過一次場
睇落又幾合理

出過全名呢下玩死自已

點解你地係咁懷疑博士的初戀情人 佢唔係淨係出過一次場

唔排除原本想佢做boss 後尾改左/未諗定就唔出佢住
分析最幾頁我講左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞