想買隻錶送比男友,5萬budget

458 回覆
21 Like 230 Dislike
男女唔同,男人唔鍾意驚喜
千祈唔好冇把握情況下送貴野
Seiko 算啦 一人一隻夾埋唔洗兩皮

貴少少Longines 潛水錶

再貴啲 Tudor Blackbay

想再易啲接受 又真係想surprise
錶面唔好大過41mm 咁樣會穩陣啲,厚度11-14mm 薄少少
咁你想點撚樣?
買apple watch仲好過買舊廢鐵啦
我記得以前369果啲爛鳩鋼勞先萬零蚊隻
搞咩而家十萬八萬起跳咁
含一次俾盡咪記得一年
買錶一直戴住就一直都記得
梗係錶有用啲喇
補充多少少
樓主你要睇吓自己隻佬鐘意啲乜先

鐘意品牌?機芯?j打磨?skeleton?
因為錶有好多細節位

定係最簡單鐘意襯衫
(其實殊途同歸哩個一定係最終答案)

跟住就要考慮幾時戴
正裝錶啱襯西裝,皮帶夏天出汗就唔啱戴
如果一錶走天下就一定買鋼帶
又或者買隻可以換帶嘅

如果5萬budget又想「見得下人」嘅
建議買隻Swiss made, 之後先諗德國/日本機芯
唔係話後者差,係COSC認證行得準啲
(當然朗格係好嘢嚟,冇得咁比)

再嚟就係睇圖幾靚幾靚
上手原來太大/細隻(哩個關你隻佬手圍事)
好似panarai出名大錶,搞到好似小朋友偷咗大人隻錶戴
又或者pilot錶粒洋蔥原來銀住隻手咁就唔好啦

而樓上有好多師兄都講咗好多品牌
都係玩開都知咩brand好似omega、iwc、JLC、Breitling等
最緊要係你隻佬鍾意乜,錶真係好個人好獨特口味
所以一係問清楚啲/一係一齊去買
勞以下真係不如戴apple watch
細過41第日畀個女帶?
加多少少送RM/PP
勞水鬼都40-41。explorer I 39起跳
真係易carry wor。

如果一野落去34、36咁我認輸
咪覺得肉赤囉
你可能會想收返嘅
帶多個姊妹呢咁
Panerai啱啱好5萬
B女要唔要按摩
送幾億顏射
好同意 一隻錶真係好個人 最好同佢一齊去揀
手幾粗到?
送勞啦,送啲咩黑水鬼、藍面狗牙圈配珠帶Datejust呢啲實啱,真係加多少少姐
直上pp ap
仲有人戴錶咁on9 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞