漫畫《葬送的芙莉蓮》討論區 (5)

668 回覆
10 Like 4 Dislike
有個精靈耳新角色未開樣
咁佢兩個先係新手一級,代表唔到正常一級水平,同埋對方專精pvp勁啲都合理,眼鏡分分鐘人都未殺過

同埋鄧肯係一級唔算特別勁啦,係考試自己都話同Sense有差距,打馬哈特係全靠肌肉記憶,馬哈特一用新招就秒咗佢

鄧肯同蓋納烏呢啲應該算一級平均水平,我覺得單挑唔會差過帝國魔法使好多
其實穿越篇未出之前都勁撚多人吹到 芙1個CARRY哂勇者全隊打魔王
嗰啲擺明睇漫畫唔用腦就算穿越之前小隊成員實力大把回憶,側面描寫同芙親自背書認證
癲雞都講過自己硬實力比唔上維亞貝爾同鄧肯,佢哋兩個本身都係二級top水準,所以排除學招同斬擊,癲雞硬實力可能都係二級咁上吓
新一話最nerf應該係話佢斬唔到鐵
佢日日睇住家姐用用較剪剪布,好難想像到較剪原來可以剪鐵既
斬唔到鐵? 之前打鬥見過斬到牆有痕喎

新妖精
鄧肯起碼有一級平均水準,Genau講明佢唔差過好多一級,師承Macht+多幾十年技術同經驗唔係其他新仔一級可以比,Wirbel 就咁多個新仔一級實力僅次鄧肯,但離正常一級應該仲有啲差距
其實就係釀酒嗰個
個cut唔一樣
我覺得有機會係佢落order
根本勇者小隊個個都怪物
其實睇返癲雞斬到外套同長髮
就可以推到一級水平唔會高得去邊

癲雞招技就算再剋制自己
真係有能力既都應該要有另一套應對
你睇老芙俾列魯寧偷襲
個盾唔夠力擋都有辦法避開只係擦傷
作為獨當一面既一級冇可能一句
人地特性完剋你就企起到俾人斬死
無得咁講,首先如果要芙lv先叫高水平,咁全人族稱得上高水平嘅魔法師一隻手數得晒,其次Ubel呢段劇情明顯係plot device嚟,用Ubel 實力遠唔對方底下都打得贏,去帶出魔法係包剪揼呢個概念,劇情上係一定要咁樣輸法

其實如果唔係劇情殺,Sense知道Ubel 能力根本唔會埋身打,基本功差咁遠,佢淨係用普通攻擊魔法都可以吊打Ubel
大家覺得師祖會全身而退,死唔去但重傷,定點?
話說眼鏡仔除分身魔法,之外仲識咩
連聖杖法院院長都係精靈 就知人類族可以同芙同級係得伏拉梅同南勇 係精靈同魔族面前人類實力的確差好遠 因為輸係時間上

而贊則對癲雞唔埋身係更快玩完 因為有扣束魔法連出招嘅機會都冇
係互補勁
勇者魔抗高再加高等職業
僧侶全體回復
戰士剋法師
其實勇者依家都係show過劍技同速度
好奇想知南勇招預測未來係魔法定係被動技,如果係,咁辛美爾有咩
鐵製其實無問題
只要癲雞覺得切開就可以切開
速度快已經玩曬
法師對上佢嘅速度只會比佢秒
阿烏拉比勇者斬一刀就即刻逃走
佢仲癲到無左五感都同七崩賢打贏到七崩賢
聖仗院似老芙個friend
可能眼鏡仔要學當年勇者個招,幫癲雞幻想
你係咪唔記得芙輸俾人類魔法師6次?你有無諗過每一個俾人類魔法師殺死嘅魔族都係以10倍壽命起跳?仲有大把職業頂層唔係精靈

同埋南勇唔係同芙同級,係高芙好多級,芙單挑出過場嘅七崩賢淨係贏到Aura,對住其他3件單挑勝率為0,南勇1打7+多件更高班嘅全知都仲殺到4件

你要計埋其他職業淨係暗影戰士求其一件阿伯都殺到芙,都唔同你計勇者,Eisen, 軍神呢啲法師剋星

拘束魔法咪講咗頭髮範圍太大無可能睇得晒,根本無可能係斬擊魔法5米range裏面用到拘束魔法
咁簡單不如直接切防禦魔法啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞