漫畫《葬送的芙莉蓮》討論區 (5)

668 回覆
10 Like 4 Dislike
馬哈特冇動畫加持都守到頭10,不過南勇跌到頭30都冇
戲份差太遠,南勇只係出過一兩幕
Reception四眼妹…
上次咪又得一幕都有第8,等下季動畫出場重返榮耀
外傳/前傳/IF線呢啲最好
上次係連載100話記念喎
漫畫已經講咗佢一挑四崩賢+全知 神勇事績

而家動畫都未講呢段, 爭好遠
動畫Fans佔大頭啦今次投票
而家就好似動漫入面和平時代咁

全世界都知道邊個勇者討伐咗魔王,但係好少人知道有個人喺之前默默為人類開闢道路
有無人知新景品 香港有貨未?
寶箱怪
斷頭台
好黑 好可怕
阿烏拉
咁慢咁大鑊
有劇透了

原來聖杖之証係帝國嘅
不過都合理,話晒以前統一帝國時代都佔領咗大陸大部分領土
終於解返聖杖之証嘅伏筆

兩條友打輸咗仲係架馬車到咁sweet
贊恩又要出動
師父講法係佢地兩個都係好戰嘅人,打抵魔王就會令和平時代降臨,而佢地唔會鐘意生存係和平時代,所有佢哋唔會去打魔王

感覺係有能力但唔會做多啲
睇完128

魔導隊員一講完癲雞係用視覺或者魔力感知用拘束魔法,癲雞即刻被封鎖呢兩樣嘢
感覺附近仲有潛伏嘅隊員,或者係好撚勁嘅魔道具(之前有講過帝國哥雷姆應該算伏筆)

今集咁sweet不枉等咗一個月

感覺打鬥分鏡有少少進步
Flamme同Serie無可比性

推測Serie有無可能贏魔王無問題,但話Serie"實打低到"魔王就吹大咗,完全無任何證據證明Serie一定強過魔王,更加唔好話"實贏"

勇者小隊每個人係自己職業都起碼係芙等級,仲要團隊加成戰力遠遠強過4個芙就咁砌埋一齊,都打得咁艱難講明少一個都全滅,自己諗下魔王實力幾恐怖
點打帝國軍咁易俾人秒
真.精英vs癲雞+大鄉里
所以1級魔法使頭銜都係得淡笑
得鄧肯 列魯寧 同大姐姐叫見得人
當然作者可以寫癲雞佢地用特權學嘅招反CUP
但大家都係唔同勢力人類族所謂最TOP果堆 對戰竟然可以秒
更加唔洗講肥倫果種要人cover玩sniper又0魔法抗性嘅1級魔法使
最後都係得精靈族靠長時間儲魔力同學全面技能先會係最勁
下一話 龍鱗....
戀愛漫
反發…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞