[台灣] 台灣旅遊集中討論區 (12)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
想問台灣數據卡有冇推介
如果嚟緊一月去台灣係咪全部都要實名登記?
上網睇好似有啲打鬥事件
有冇人想去台南,我可以揸車帶你地去玩,PM傾

旅遊巴下邊有位放行李(有輪椅位巴士下邊都有行李位,不過細啲),
架車坐唔滿,中途站上落車啲人會攞埋行李上車放喺坐位
火車站有locker(大locker$50/3hrs,細$30/3hrs),如果喺辦公時間取/放行李可以放喺火車站行李房,放長時間行李房收費會平過放locker(行李房喺前站出站轉右,locker喺後站會多啲),亦可考慮將行李放喺嘉義酒店落山先攞返。

小火車去到應該買到,不過我有預早30日online買,真係去唔到online退都只係10%手續費,幾蚊豪俾佢。除咗小火車外,園內小巴亦上到祝山,小巴啲車都幾密,尾班落山火車開後都見到有小巴落山。
建議由小笠原慢慢行落山,行落受鎮宮大約40分鐘。前半落斜馬路,後半落樓梯,完全唔辛苦
另外,小火車售票處中午食飯時間(11:30-12:30左右,確實時間唔肯定)同埋火車埋站時間會唔開,買/攞唔到飛,唔好嗰啲時間去。
台灣治安遊客唔洗太擔心
你指台灣買SIM 卡? 要護照先開到
鴨記啲人講話而家賣緊嗰啲即插即用卡 到時去到台灣可能要做實名登記
鴨記果啲我就唔知了 如果你台灣買SIM 卡一定要登記
就算你去7仔買都要你出示雙證件先買到
係香港買記得唔好係深水埗c2出口左邊第一間到買,我28號去買,問佢joytel 5日卡,見過有巴打話冇問題
但佢話冇就推左另一張,放係櫃面到既比我,話都係即插即用45蚊,諗住趕時間約左人食飯,拿拿聲買左就算,29號飛,落地插完要自己揀返中華電信先用到
然後到今日12點幾開始我同我女朋友開始上唔到網,連唔到上中華電信,搞左勁耐都上唔到,直到我打緊依篇野都係上唔到
然後我女朋友晏晝話佢揀大哥大用到(佢用iphone),但隔左陣都係用唔到,我就load唔到大哥大出黎,但經過我久唔久試一次之後比我load到大哥大出黎,成功連到先同外界有返聯繫,好在今日係去動物園同貓空,唔洗點睇地圖
但部機係一直係上住網既情況同我講網絡冇服務(會係咁彈通知出黎係咁震,我an機),我都唔知點搞好
千祈唔好買個張!!!!
台南高雄墾丁有無酒店推介
窮L想搵間$500內
2個月前直接用唔到
不如台灣買算 又有台灣電話號碼方便book野
台北8日7夜 唔做d特別野 10000-15000台夠唔夠?
台灣sim 我喺機場買 俾錢比passport簽紙比部電話佢就會幫我插埋卡 2分鐘搞掂
我12月中去高雄住左4晚 塔木德,平均4百幾hk$一晚,包早餐,一個人住雙人大床
唔計酒店應該得既 平有平食都食到你嘔
8年冇黎台灣
寧夏同西門町變到咁垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞