[台灣] 台灣旅遊集中討論區 (12)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
俾你參考吓 上次klook book定大概280一程 平過現場㩒Uber taxi少少(1200-1400台幣) 不過接我個司機叫我回程直接搵佢就900台幣仲平
而家KKDAY出左個台灣高鐵買一送一優惠
台北有咩火鍋推薦
聖誕去 好多間都full book
台北仲有冇咩好去處?
十份 九份 淡水老街 烏來 動物園 貓空纜車
陽明山
定都係食夜市為主
如果行饒河、士林夜市 就建議食番餐廳
特別係饒河夜市 比狗食
見UO 咁平, 但4日台中定高雄好, 好似台中多d景點
之前聽台灣朋友話饒河好好行 去到先發覺中伏
2019之前都叫仲可以
依家又多人又唔好食
你朋友似撚鳩你

上次去台灣 第一日去寧夏夜市
諗住第二日食唔同嘅夜市就去左饒河夜市(雖然知伏 但諗住近近地是但食)
牛肉粒唔熱又乾花生捲冰淇淋用芒果雪糕 勁唔夾兩條腸賣150台
狗先去台灣
抽1日搭高鐵落高雄
饒河OK WO 個人覺得
陳董排骨 胡椒餅 阿國滷味 仲有臭豆腐
啫係唔去饒河就ok la?
兩日有對比之下 我會揀寧夏先
饒河一樣咁多人
咁有比較之下寧夏一定好食過饒河
一卡通究竟台北邊度可以用 間間餐廳都唔收 website寫微風百貨用到 去到現場啲waiter又話得悠遊卡 便利店一日買得500蚊 用唔晒呀
Range搵特色商家 我望左望 光南 studio a都有得用
多謝巴打 我依家喺微風一間餐廳 show網站比佢地睇 問左三個waiter都話唔得 後尾經理打左去問財務先話用得
無計 食飯呢D地方 真係少人用 佢地唔知都好正常
賣手信個D 應該會多D店員知
國泰48小時前網上預辦登機,去台灣係咪做唔到?
睇過夜市野食 好多都係千篇一律
都幾揀唔落手下 想像到係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞