[仁仁之寶威武覺醒] 十二月十三日谷草九場賽日討論區

913 回覆
1 Like 7 Dislike
可是,出試第5組1000米草閘的「爸巴閉」遇上競賽生涯樽頸位,這匹7歲馬在希威森胯下包尾過終點後,被發現首次流鼻血,騎者亦隨即自行落地,再牽引馬匹予馬房員工作處理,需知「爸巴閉」上季曾為徐廐貢獻2W,希望這匹忠心馬能早日養回健康,再戰綠茵場。至於另一匹7歲的丁廐馬「鑽石福星」出試第9組1600米草閘時,不知何故中途慢車,繼而由田泰安踱返終點,要由獸醫作詳細檢查後才知原因。

人衰行路打倒褪
三個師兄弟 一鳩樣
最鍾意燉馬爬冷
當啲馬主on9咩 由得你玩
互相幫助 大家都叫座力強
佢地加埋布文出返嚟 真係幾好睇
全daddy 馬房依排搞咩
8-1=0
唔識讓磅就死撚咗佢吧
羅富全三振
你咁樣我洗乜野買馬啫 買啡燈咪得囉
啡燈主宰一切嘅
尾二場有無手足帶領
換入埋隻浪漫老撾亂上加亂

我自己睇冷腳就係赤馬雄風
換楊明綸贏馬訊號
要馬爾代夫
幾個老友都揀依隻

但其他都唔差仲要連隻讓愛高飛都去馬
飛輪步抖完升返磅轉潘
仲有蔡隻紅黑初出

諗到頭爆
老麥頂盡會常規客串啦 現階段
先31歲 係澳洲已經如日方中 唔使黎做土皇帝住
不嬲架啦
啲馬跑出同跑唔出都可以有一百個理由
賭馬從來賭馬騎練幕後係咪搏馬
你估真係大家刨到咩
飛輪步一係有一係冇
蔡隻初出一嚟就跑1650 咁難 睇多幾場先啦
馬爾代夫
佢依家87個G1 破埋岳禮華129個G1嘅記錄之後可以考慮嚟香港
尾場隻大熱咩料
隻高進明駒咩料
麥道朗表示考慮長駐香港發展,因為...

1. 稅率低(澳洲高達45%,即係佢贏覺士盾個人獎金約150萬,但要交68萬稅)
2. 每星期跑兩日馬,住喺馬場附近好爽皮,即使落晨操都好方便。
Kenny
聽日騎王 ok?
聽日係何澤堯
希望簡sir在天之靈可以保佑佢3個徒弟
得到簡蛇真傳嗰個係台山仔
權哥會嬲你
“At this stage he’ll go to the Gold Cup and QEII Cup (G1, 2000m). We’ll obviously enter him for Qatar, Dubai and places like that but that’ll just be on the backburner as we see what’s going on and what’s happening in Hong Kong,” Fownes said.
直線?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞