[仁仁之寶威武覺醒] 十二月十三日谷草九場賽日討論區

913 回覆
1 Like 7 Dislike
沈集成電話訪問:今日有感而發,十場賽事有九場係本地練馬師勝出非常難得,好多本地馬迷支持我地,喺度要多謝佢地打氣同歡呼,以前愛倫馬匹遠征多數由我隨行,「浪漫勇士」今日衛冕香港盃姿態比以前辛苦,因為過往發力已彈甩兩個馬位,今日末段明顯見慢車,純粹靠鬥心搭夠同麥道朗一流發揮,始終經歷咗澳洲覺士盾和東寶錦標兩場硬仗消耗唔少,好在贏完返嚟照鼻乾淨同走馬正常,最緊要馬房團隊上下一心,副練蘇狄雄、策騎員劉家泰、馬伕陳祌橪,個個都好盡力,今次勝仗係我練馬難度最高一次,馬主劉栢輝目標想挑戰長途三冠同遠征杜拜,一切聽從馬主的意願。
金鑽有血咁快玩爆咗
LM
腎仔有冇重call 金鎗個場
懷疑佢call錯馬名所以支鎗先衝得咁撚勁
應該要唞吓重新養過隻馬先
先5歲 又三冠又杜拜 跑少場唔會死
上季季尾係咁跑重磅 今季季初又係
不過一般短途王又真係一季起兩季止
只可以話馬主同倉主夠曬殘忍

下場金鑽真係要睇睇 甚至乎要小心
同意
琴日盧森堡擺明挑機 轉灣加速 浪漫勇士又焗住加速 以免被封
Last浪漫勇士真係想停 麥道朗真係打到開花加有啲運先贏到

覺士盾同香港盃擺明辛苦頭馬嚟
賽前我覺得個形勢好造就佢
一出閘頓哥都失曬方寸 佢唔敢擺前啲 然後困係馬林又搶搶地口 頭昂昂 出面比馬壓住 隻馬周身唔舒服
直路跟住金鎗 一打開衝咗幾十米 隻馬完全縮步 直頭想斷 覺得隻馬仲玩緊啲心情
嗰個位唔好話要追到邀遊 理應要有前四名

今場證實到能力真係未夠 心理質素都仲係差
下場董事盃比個生位 無馬壓住佢 佢都無威脅
咁真係G2 G3馬一隻

不過睇完琴日100%覺得佢唔會係馬王級數既馬
老仆街條頸有冇咁硬
加州得力死都唔上千二
陳蛇係咪做晒condom
喜報又抽閪檔
威武對呢堆對手應該好大機會
點知12檔
時間寶 老麥 4檔有冇20元
郎善好施六檔放頭新馬幾好
但撞著今場都幾多快馬應該難贏
估有p
董事杯贏到金槍咪博三冠
贏唔到再考慮杜拜
董事杯>金杯>杜拜草地>女王杯
會唔會太搏
最多冇機會三冠咪唔跑遮打去抖暑
電訊龍駒 3檔 5.1得個p
福總禮拜三有咩心水
馬王級就一定唔係
但琴日條track 其實轉彎好講發力先機,外疊生位郁到先好過哂比人困龍
加埋個步速 第3段dump返慢左好多 轉彎時成舊馬塞埋一齊 困住果D係冇咁好
睇返永遠美麗同 美麗同享差唔多距離到終點 其實都係咁上下
唔驚,生位 換埋倍率仲好
上場都冇跑過
步速慢3秒 小何狗一開始仲走去攝內欄死位
熱唔過美麗緣份啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞