有冇做酒店嘅人吹吓水?

920 回覆
33 Like 10 Dislike
今年fg 嘅fo路過
有冇人知 我係一月頭 呢幾日先入職 剛簽合約 我個人工係同其他同級同層位同事一樣
佢哋仲未出bonus信 如果出咗之後 我會唔會一樣有得加 ?
jr位
唔會有,bonus 係上年度。
今年一月先入職等拎下年果份
係咪新入行,年頭入職就想攞人地上年份bonus
酒店八成都係痴線, 日日喺公司屌客屌得好開心

剛剛又嚟咗單捉黃腳雞, 捉姦條友連斧頭都出埋都畀人打到豬頭咁樣, 爆曬缺成頭血喊住走落嚟叫我哋幫佢報警.

之後我報咗警叫警察拉佢因為有攻擊性武器.
你不如睇清楚啲先
加人工
乜唔係間間都係出b仔信嗰時喺封信寫埋新一年人工
你又唔寫明加人工鬼知你噏乜咩
以我理解派bonus就唔代表一定加人工嘅
屌完又係要乖乖地返去寫log
經理屌客要寫log畀返經理自己睇?
報曬警都唔洗寫log
吓?捉黃腳雞報警咁小事, 有乜好寫?寫條撚樣拎住把斧頭都畀人打到喊?

log等跳樓自殺、間房死人再寫都未遲
報警白車一律都要落log la
作為經理, 我從來都冇要求過員工要咁做喎

lockdown嗰期一日報十幾次, 差佬由朝到晚趙雲咁七進七出, 唔係大件事寫乜鬼嘢log.
每個檔ga 標準唔同。
只能夠講under你d DM/AM 好幸福

做過幾個檔,d 差佬黎check 個名,d 客話肚痛幫手call 白車都要落
屌客都係經理狗衝去屌, 員工喺後面食花生,所以根本冇落log嘅機會
B仔同加人工都唔係必然既野,兩樣可以一齊有亦可以一齊無
今年應該抗通漲嘅加幅都有掛
當間酒店今年有得加入工
咁呢個情況 剛入職有冇得跟加
未必有
但正常間酒店加咗人工之後 就會用新人工請人 啫係三月入職嘅反而會高人工過我
你成日話剛入職,上面又寫咩「一月」…d人緊係以為你岩岩入職啦,你上年一月做到以加都成年仲點叫「剛入職」呀…正路夠一年都會有既
二零二四年一月二日入職
無呀試用都未過加咩撚野人工呀

Btw,講野1999,祝你過到試用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞