如果北上飲飲食食冇問題,咁為左賺錢而奶共嘅人有咩問題?

158 回覆
107 Like 19 Dislike
已封鎖會員 鐵塔反轉再反轉

你又出嚟犬吠啦
已封鎖會員 。利川。

又到你吠
每頁都提一提要睇數據呀!

咁講19年囉
「19年反送中企出黎係反對被逼送中wor 唔係反對D人自願返大陸吃喝玩樂wor」
所以你見到佢答埋d 9唔搭8野當應左
講講下自願送中 又係度話大陸笑香港窮 9唔搭8
你講得啱呀!
所以數據上無多到,班藍屍死窮鬼繼續返大陸唧,咪L屈黃!!
今晚美股好悶呀⋯⋯

好彩有依個po解悶喳!

無咗芒格得唔得㗎?!

冇貨賣就block
條友已經冇晒道理好講
咁啲護旗手 藍商家 都冇迫過你返大陸
仲叫你唔鐘意政府就走添
佢地自願愛國愛黨
咁連登屌藍絲係咪錯
你講得啱呀!
我好支持佢地返上大灣區發展,最好長居咪L返嚟,咪好似某d藍屍咁,口講愛國身體最誠實!!

咁我出總結啦!

總結:
數字上嚟睇,北上人數係無多到,其實應該係少咗!
無人可以排除其中可能真係有黃絲,但係『大量』2個字就一定係誤導!
得幾張相幾句留言就唔好屈黃!

至於,藍屍大陸人要返鄉下,係無理由唔俾佢地返,我本人好支持佢地直接返大灣區發展,同d 要搵食嘅人、藝入或者乜職業都好!大灣區機會多,直接係河嘅對面長住唔好返啦!

2百萬人爭取緊一樣野 藍絲係隔離冷言冷語 話呢班人搞亂香港 要放棄呢代人 甚至有因為政治立場而被炒既事件 eg 吉野家獅子狗

你就講到藍營好似冇做過野 無辜被害咁 真好野
一個係消費,一個係賺錢

點撚樣比較?
哦依家又分多樣消費就ok
慳錢就冇問題 人地具錢生活就係藍絲死全家
咁之前罷食藍店罷買mic產品原黎又唔關事嘅
如果你話北上消費有問題,你住緊嘅樓都係支那料,你着緊嘅衫,飲緊嘅水,出街食嘅嘢都係支那來料,豬啊雞啊菜啊,你部電腦,手機啊,全部都有支那料

你仲繼續用?

北上消費就要人內疚?你要去上奶共無人阻止啊,而家屌緊個啲本身立場係唔支持支共,之後就大中華膠上身,忽然愛國,食相難睇

麻煩你哩啲低級警務狗、分化撚、五毛狗,唔好做埋啲激化矛盾嘅嘢,去模糊思考,唔好講到你好有道理

香港都支那化,邊到消費有咩問題?你仲唔離開地球?
即係咁,有得揀同無得揀嘅分別!
扮理性都好心你有d point啦⋯⋯

依加有人拎支槍要你北上消費!
你唔北上就無第二個選擇?!
咪L用咩服務態度差,乜嘢貴,乜嘢幫地主交租一堆歪理都合理化!

一大堆假膠係到扮理性...
咁大個雞柵去合理化歪理,真係笑L死我
收皮啦,你話我知北上消費有咩問題?

反共就代表係支共嘢就唔用?喂,香港97回歸,真係支共嘅一部分,咁你走未?有埋國安法,你走未?

其實你哋屌北上消費想表示啲咩?可唔可以清楚啲?

唔好話咩扮理性,根本北上消費得個班人就唔理你香港點啦,上連登屌,有乜好屌?

就算出事,都係消費條友自己負責,關你咩事?做好自己先啦
你都係想要ID街景唧!

講中咗呀!咁大反應嘅?!

我只係防止有人誤導,歪理盡出!
你張相代表啲咩?是但影完加寫名就代表你人在外國?我睇唔出係咩國家喎,就算係外國又點?留學?旅行?探親?唔代表你離開咗香港。而且你走咗,仲關心香港啲咩?你都唔係香港人,唔洗你嚟關心啦。好偽善,以為移咗民就以為講嘢有道理?關心好你自己個社區先啦。

另外你答咗我先,北上消費有咩問題?就算反共,北上消費有咩問題?若果哩班人本身就唔班周圍發生咩事,北上又有咩問題?
有人嬲嬲豬喔
收皮啦大陸仔5毛垃圾狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞