如果北上飲飲食食冇問題,咁為左賺錢而奶共嘅人有咩問題?

158 回覆
107 Like 19 Dislike
班北上撚咪又係因為考慮錢 而返大陸玩去消費
咁大把藍絲都係為左錢先奶共 大把藍藝人都係為左錢先北上 幫政府宣傳
大把商家 有錢人 都係為左錢先表態支持政府 站邊
大把官 公務員 紀律部隊 都係為左份糧先站邊孝忠政府
有幾多係真心好似D小粉紅咁 真心愛國所以支持打壓香港人?

姐係人地為左賺錢放低尊嚴支持政府 奶共 就係幫兇
咁D黃藝人,黃商家,手足 犧牲左咁多
到依家都唔奶共唔侮過算唔算交智商稅?

你為左飲飲食食平D 主動送中支持祖國
就話係你都要生活
留得低 就要習慣?
根本呢班人底子裹都係同班奶共嘅人一樣 都係冇尊嚴
只係佢地放低尊嚴 只可以令佢荷包慳到一百幾十蚊
人地放低尊嚴 可以換到事業 可以換到千千萬萬嘅收入
但係……要不是香港d餐廳商場太撚柒過廢的話……
咪再講啦總之人地做就唔岩ok?
不嬲唔覺有問題
無問題喎
大把搵完賺夠移民
笑鳩番你地都大有人在啦
同樣, 要不是香港人唔係太廢
700萬人比唔同14億人市場嘅利潤
商家洗奶共? 香港登一次台幾萬蚊
大陸登一次台幾百萬
奶共無罪
香港人一向五十步,笑百步。

著數嘅嘢,執輸行頭,慘過敗家。
真呀. D藍商家 高官 藝人賺完退休去外國
笑鳩香港人傻鳩冇問題
咪有數據囉,其實無多過,實際可能重少咗,只係奶開嗰班繼續奶!

依加5毛就係想誤導到「多咗人自動送中」!

黃絲北上唔駛你教
已封鎖會員 - 鐵塔反轉再反轉

你一直都係藍 當然冇問題啦
又係你
而家又信官方數據?
已封鎖會員 - 鐵塔反轉再反轉

可能返去玩嘅人數目又真係冇多過嘅
但事實有班自稱黃嘅人 係搵好多借口話返去玩冇問題
已封鎖會員 - 我是濤

又一隻出嚟犬吠
你話係就係㗎啦?!

同d 自稱底褲黃有咩分別?!
各位youtuber可以接返大陸廣告啦
繼續屈黃囉!!
已封鎖會員 - 邪惡熨斗

又一隻出嚟犬吠
其實都冇問題

小紅書間唔中都見到香港gym room / salon出廣告po
定義下奶共先
我自己覺得藝人北上搵中国錢搵發展機會係ok的
做護旗手即係參與中国既官方外宣先係奶
你飲東江水 食大陸蔬菜家禽 用iphone就得
我上深圳食個飯就屌9我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞