周庭:不少香港人會北上娛樂消費 而我卻是被迫到中國大陸以換取出境讀書的機會 只讓我感到非常諷刺

476 回覆
1481 Like 28 Dislike
改做,被迫返中國先走得甩,而加故意煸情不太好
轉左你老母or你老婆都得
移民前只係買基本野 有乜問題?
北上仲要晒車錢上去 晒錢晒時間
或者你住大西北/上水?
淨係日用野 香港買都唔會貴到幾多?

傻鳩你數學咁勁 計掂條數移到民未?
彼此彼此啦ON9仔

真黃個班坐撚晒監
扮黃個班就流亡

你坐撚左監未呀屌你老母
佢就緊係輕鬆啦
之前賺左咁多捐款
先有得去加長拿享受風流快活

其他手足冇佢咁富貴緊係北上啦
所以跟本唔駛同班廢老廢中客氣 唔順氣屌爆佢就啱啦
認真 你做人做到唔娛樂咁on9
仲可以點同你玩
人地係用緊上大陸同係香港消費黎比較
唔係同毒撚比較
其實廿幾年來不嬲大把人上大陸玩,除咗疫情之外根本無停過
而家日講夜講,好似啲咩驚世發現咁
勁撚煩
咁你解釋點解溫尼伯冇黃絲反擊黑警?
深圳潮左呀,唔再係純粹cheap野
呢個幾大鑊
政權要掩飾消費疲弱嘅真正原因 - 移民潮令到大量高消費力人口流失

唯有日日鳩吹北上消費,其實到而家北上消費人次同金額都返唔到疫情前水平
唔讀書點出到境
未洗搞呢d果陣
我咪又係差唔多每個weekend出車
唔係西貢出海 燒下野食 行下山 就唱k睇戲食飯
當你人生有重要野要achieve
你就要放棄晒其他唔重要的野啦

移民一定緊要過玩樂 prioritize好正常
會諗移民又水緊的
唔理平定貴 都唔會做不必要的洗費
咪係囉 唔用個豬腦諗下點解喺深圳打工嗰啲外省阿姐識講廣東話 咪又係當年為咗serve香港客 分分鐘喺深圳大嘅都唔識講廣東話

港人以前唔北上 邊得嚟咁多單非雙非 啲中坑老嘢娶大陸老婆 跟住件大陸雞帶條契家佬落嚟 契家佬又整大陸雞落嚟 無限loop

行個商場行乜鳩山姆 班妓者就當驚天秘聞咁日煲夜煲
未啦 可能之後會
因為你老母同你老婆
水炮車發現案
呢幾年大家都辛苦啦 上去尋歡作樂開心下都唔得
你講下點潮法?
發明咗乜嘢新潮工業用食材?
你發唔發現你開始討論緊既已經唔係大陸同香港
係人生既意義
依個係唔同人對於唔同事重要程度既取捨 根本唔關送唔送中事了
今日搶左機票未?
所以重點都唔係升學,係逃亡,但佢將升學機會同北上消費比較個命題都唔岩
應到
有罪孽之人,做咩都擔驚受怕架啦
返到去,十幾廿個周庭素質有錢可以俾你任屌。

你屌唔屌?

唔通對住youtube 打飛機咩?
大波霸共榮圈 #311611

獨立媒體 盤數原來咁樣
https://lih.kg/kgmfHT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞