周庭:不少香港人會北上娛樂消費 而我卻是被迫到中國大陸以換取出境讀書的機會 只讓我感到非常諷刺

476 回覆
1481 Like 28 Dislike
咁以前都有唔少打卡post上fb ig 飲喜茶之類
而家啲報紙佬再推波助瀾
其實真係幾蠢
幅圖應該標籤:地府內/天堂內更加地獄
臭港做乜都係智商稅bo 樓價冠絕全球 租金極高搞到生活成本極高 地產霸權大財團當你班螻蛄垃圾傻韮咁割 留港撚完全係值得擁有
咁依3張呢?!

咁佢當初就唔應該放棄本外國護照,自摑咩
點解北上消費就係順民?嚴格啲黎講哩班人幫手經濟手段懲罰緊班藍店,成效仲俾果班鳩噏打咭幫襯黃店嘅更顯著添
最弊自己地方都有敵人呢
條友俾啲掌聲手畜俾得多過周庭
吃喝玩樂係佢地個腦唯一能夠process到既野
仲要係上支那食埋啲平價垃圾
但喺香港就係食貴價垃圾
唔反對/批鬥啲過關去中國玩嘅人
但搭程車見到幾件「同胞」都覺得煩燥
真係唔明佢地點解可以接受到個環境

都係mute晒算
反正興趣爭太遠都唔會溝通到
客氣係因為要搵你錢 同你有親咩
香港人唔客氣 第一係你俾既錢少 第二香港人大把人搵夠
加拿大? 一陣比杜魯多綁你返去再轉交....
出聲申請裝修就話姐 冇出聲都裝修就真心on9
周庭又情勒我哋黃C
五毛block極都有
關你撚事咩
死去奶台狗屎眼啦
向太呢
咁路上後生仔女都幾nice
係有少部份啲阿嬸阿叔就睇得出冇乜文化 鄉下佬FEEL

至於你講香港做服務業嘅人都唔客氣 咪就係反映香港要俾錢受氣大陸唔使俾錢受氣 咁點解要俾多D錢去受氣。 我喺深圳學踩滑板 一對一都唔使200蚊 教我嗰個都係講廣東話 勁nice
出懸紅 大把中國佬夾佢返香港
智力嚴重偏低 諗實「革命」100%成功 帶有「我真係好中意臭港」既on79又能夠說服到智力不足既螻蟻去作所謂既反抗同buff自己既地位 點知最後輸撚左柒撚左 咁要做逃犯
都係我地連登冷氣軍師最有覺悟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞