【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (30) 23/24 Asia Tour | 2024 ZEPP TOUR

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
香港睇show有手機mon海真係難頂
鳩蛇咁撐牙英 買左moov live飛未
尋晚台北都差唔多
18年睇one ok rock主辦寫明唔比攝影同錄影,大把人都唔理,錄足全場
同年麥花臣LiSA啲人好守規矩唔見有手機
好記得睇鏡仔演唱會,好多女拎埋枝長鏡拍,真係好 disturb

台仔力屌
啲大陸人話係天橋都聽到應援
咁香港真係似乎仲多好多真fans
至少真係首首都識
唔會好似台仔果啲淨係識idol或者多一兩首
可惜開台灣專場都唔開香港專場
得罪講句 留返專場俾香港好過
雖然香港都有機海
但打call氣氛 唔輸俾日本主場
真心講
而家d 場地真係襯唔起 YOASOBI 呢隊天團
clockenflap 成個海濱咁玩只能夠叫剛好而矣
佢地完全配得上最頂級既會場
呢個係咩網
長鏡無check袋咩
threads
真係運到入去
我自己無乜所講,因為唔係自己錢。

但今次睇 YOASOBI 就火火地,因為要畀錢
佢地IG仲未有台灣post
隔離clockenflap po屌左幾日yoasobi fans仲屌緊
紅館不嬲都唔check
而家仲要已經無晒照田雞保安
個人真係估唔到咁多 fans, 以為係我推的孩子帶左佢地出黎。

最估唔到係女朋友識唱,陪佢地嘅男朋友都識唱。所以群青個下先可以咁震撼,可惜太多機影響左台上同台下互動個氣氛
屌乜野?無入去
理得人我剩係知我前排既個個都有反應同專心睇
唔係班人所謂既自己玩電話同無氣氛
你見d傻鳩mosh唔mosh都嘈成晚
又標籤聽JPOP就係毒撚 不用太上心
不外乎都係霸全日位同唔投入睇惘聞idles
indie 撚、band 仔乜乜物物不嬲咩都睇唔順眼
除左佢地自己既推
所有野都係垃圾、唔識野、不入流
今次大大個 jpop target 俾佢地狂屌
梗係屌返夠本
公道講句, 我推絕對有帶到新嘅真fans鍾意yoasobi
例如我聽番yoasobi其他舊歌勁鍾意
利伸, 有買齊碟, Spotify怒煲全部歌, JOIN夜遊付費FC, 買黃牛韓場飛, 抽到北海道zepp tour

算啦, 香港人影少半秒都唔得, 個互動氣氛其實我已經覺得好好
應援位, 合唱位, Fing手位, 拍手位, 全部做足呼應俾ikura, ayase同band members, 好滿意啦
Music fest 就一定係咁,就算去到外國都係一樣。所以 idles 呢類型有時會獨立有一個音樂節,畀你d人mosh 飽佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞