【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (29) Clockenflap 2023| 2024 ZEPP TOUR

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
咪係
琴日群青完咗熄咗燈之後
已經聽到有人嗌encore

跟住佢哋己經即刻接Interlude worship→Idol
呢下已經當係last song/encore啦

佢仲expect有啲咩可以做encore
咁又真係有隻歌叫Encore
勁諷刺,撞咗日本旅行最後一日冇得去
去左兩次廁所
可能想佢哋唱首廣東歌
睇埋小說版咁聽live真係好有feel
我隔離有兩個鬼婆係白衫結他手衝落台個陣佢後衝左出黎係我隔離跳到仆晒街,我比晒位佢地,又陪佢叫陪佢high,算係咁啦屌
原來場外都咁多
Solo concert要有啦
開紅館都未必搶到飛
其實同樣地點開戶外咪得
上次one ok rock 都原本係度開
之前我睇親Live都會擺手機拍片
尋晚我就冇拍片
解放雙手 全程又跳又fingf手又打cal
真正可以全程投入
唱到優之良品しい彗星又可以用手機點燈
一雙手完全配合佢地搞氣芬
上次去日本睇電光 身邊無人大聲合唱 大家最多都係嗌附和聲 但係香港就咁多人大聲合唱
睇到一半前面d 人愈撞愈後
我前面條傻鳩以為係我迫上去搞到佢無位
事實係我根本一步都無撚郁過
我只係擺左對手係胸前
廢事比人貼住自己心口 一陣失左重心隨時變梨泰院
結果條友開始發惡對住我死撞爛撞
好啦我咪移開小小
等佢如願以償成功行後左半步

結果就係我地兩個剩返全程就係屎忽貼住屎忽
呢個時候開始唱我最愛既怪物
你貼得過黎即係你唔介意啦
我一定係貼住佢又跳又un 咁架啦

結果條友又係咁睥住我 都唔知佢想點
都好呀,Milet都唱菊花台
我淨係久唔久影兩張相留念
費事拍
要睇片網上大能把
如果喺日本咁做會唔會被當係迷惑行為
Yanase 格硬講咗兩次嘢
暫時睇過yoasobi/milet@clockenflap氣氛都正過日本專場
當然打call隊形冇咁齊
可能台後係控制投影同燈光
要配合佢地搞掂先起歌
想問下有抽過日本場嘅ching,係咪如果綁左信用卡扣錢,就會自動過數,就唔洗3日內去日本Lawson比錢?仲有無野要注意?
咁梗係一定有MC,但有幾個位見到佢地好似望住後台睇下搞掂未,然後又擰返過嚟要搵野講咁啫
Ayase 格硬講咗兩次嘢
真心
若果音響好啲
其實真係好好氣氛
可以咁多人識日文一齊大合唱仲要前中後場內場外都係真fans
日本以外有幾何
又有幾多隊band個號召力咁強
https://twitter.com/RUMVERworld/status/1730786849684324776
bass姐姐真係好cute

yoasobi twitter得條香港睇唔到嘅tiktok link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞