【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (29) Clockenflap 2023| 2024 ZEPP TOUR

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
琴晚都刮晒話yoasobi吹大左既連登仔一巴啦
香港多fans到
往年啲clockenflap有無咁多人睇
每逢音樂節特別多中二病廢文
話其他人唔尊重,應該點點點
唔知睇show定睇人
篇嘢你打嘅?
上咁耐連登第一次見咁尷尬嘅長篇大論明明現場反應同互動熱烈到仆街
今年3月AM
永遠都屌偶像派唔識貨 又講到音樂派先有資格去音樂節
咪玩啦 如果自己演唱會仲差過clockenflap 就死得
用左成篇文講呀媽係女人嘅野
係有唔少觀眾拍片,但成場好好氣氛喎,合唱時身邊個個都識唱,又有應援又跳,睇完勁攰,你係咪去左第2個空間感受唔到???

你講Encore位更加on9,佢地未影完相時已經不斷有人嗌,去到佢地影完相就一支箭咁走左啦,然後工作人員出嚟執場,好多人都有嗌下仲等緊,但似真係完先走,始終唔係演唱會主場..
我覺得可以尖沙咀去太子
有無其他band team 嘅ig?
milet真心鍾意香港應該有機會嘅
Full record??

其他唔講 臂力好驚人
重新睇多次段攝時間嘅MC真係feel到要拖時間好尷
你睇過佢哋啲live未架
除左由頭到尾錄影令人討厭,其實算係唔差

最初以為Idol 令佢地係香港紅左 (亦的確 Netfilx 同 Youtube 係幫到好多),但前排係好多人由頭到尾都識跟唱,真係估唔到。

Netfilx 幫到韓風亦令Jpop 重新有機會進入全球視線,始終日本Anime 仲係全球領先緊 (改篇[小說家吧]都仲有排做),Netfilx、Anime、Jpop 互相有協同效應。

下個post改返
日本演唱會差唔多一定有MC 環節
頭post
Sor 宜家先見到
廢話
垃圾文章
日本嘅演唱會通常都係約90分鐘
電光石火都只係唱咗17隻歌

唔使搭飛機book酒店
可以現場睇到12隻歌真傷抵到爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞