【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (29) Clockenflap 2023| 2024 ZEPP TOUR

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
其實大可以禁埋
官方肯禁
大把 fans 幫手屌
其實直木獎有幾首已經唔係
同埋呢個 pattern 係易入腦 (近 k 歌)
要講 milet 都好多歌係咁啦
aimyon 就直頭連節奏同曲風都冇變過咁滯

idol 已經插埋 rap 係中間
變節奏 + 變調已經好多人驚喜
如果完全拆到支離破碎
就會變到抄 kpop 咁
而家好多香港女團都係咁既歌
新drummer 係勁
不過暫時鍾意舊嗰位
同意
宜家流行樂壇都同質化得好緊要
好難再出queen咁樣嘅樂隊
明明idles 唱果陣人聲都無問題
但係ikura 唱果陣人聲太細

不過氣氛真係好好,可能音樂節全部歌都好high
跳到好攰、反而想知佢地自己演唱會
係咪會多返啲慢歌
真fans可能聽話嘅
但後排好多打卡撚, KOL,肯定唔聽話
idles 用有線咪, yoasobi 用無線, 唔知係咪咁出事
就算日本睇yoasobi
官方都俾你拎手機出嚟影相
偷拍呢啲就自己自律啦
https://youtu.be/5kJrb4mmlpk?si=GbVyi6IGM5nf04qX
已經重溫左一次 好撚正
zepp我來了
因為左邊啲台完show咪行曬過嚟逼
右邊係死位唔會有人不停逼
因為唔係呢個pattern既hit唔起囉
sukida tsubame
禁拍禁錄睇主辦單位做唔做同執行力度,琴日聽人聽後尾過保安都求其比人過
以前係香港睇過啲show,一見人拎機就有保安埋黎
不過户外music fes 仲要咁多單位參加同係大台好難禁得哂
尖沙咀嗰間?
長篇大論講埋啲同事實不乎嘅嘢
成篇嘢好誤導
慢歌黎講海のまにまに一定要有
依家聽返啲歌個腦就自動浮起尋晚個景象

⋯⋯⋯⋯同埋個鼻腔好似有啲weed味
同一般人既音樂感受性有關
不過紅就係咁架喇
首歌 hit 就話食老本
首歌唔 hit 就話回晒塘
隻隻歌都一定俾人放大鏡咁審
要次次都新款、次次都 hit 爆
大佬呀地球上有幾多個呢d 人呀?
"我睇過好多J-Pop現場演同音樂節,但從來冇試過今次觀眾反應咁冷淡"…..jm9
電光石火體驗好過clokckenflap
工作人員都走埋出嚟清場仲話有encore
紅館出廣播已經係代表趕你走啦
廢文
演唱會同音樂節冇得比啦
有得去演唱會就唔會去音樂節
將所有樂器元素數曬出嚟就叫做多完風格
想問下佢點先算反應熱烈
睇到篇文呢part就想笑
學到嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞